1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF – International Road Federation) για την επόμενη τριετία εκλέχθηκε ο κ. Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε»

Στην τιμητική θέση του Προέδρου της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF -International Road Federation)εκλέχθηκε o κ. Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», στο πλαίσιο του Συνεδρίου της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητόδρομων(ASECAP), που έλαβε χώρα στο Costa Navarino (29-31 Μαΐου). Η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας εξέλεξε ομόφωνα τον κ. Βασίλη Χαλκιά ως νέο Πρόεδρότης, διαδεχόμενος τον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Kiran K. Kapila, από την Ινδία. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας αναλαμβάνει την Προεδρία της IRFστα 70 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας, που έχει έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Με 38 χρόνια εμπειρίας σε έργα μεταφορών και οδικών υποδομών, εκ των οποίων τα πρώτα 15 χρόνια ήταν στις ΗΠΑ και τα υπόλοιπα στην Ευρώπη, ο κ. Χαλκιάς είναι από το 1999ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», της εταιρείας λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού.

Το 2014, ο κ. Χαλκιάς ανέλαβε την Προεδρίατης HELLASTRON (HELLenicASsociationof TollROad Network – Ελληνικές Υποδομές & Οδοί με Διόδια), του φορέα που εκπροσωπεί όλους τους σύγχρονους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, και τον Ιούνιο του 2016, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στη Μαδρίτη της Ισπανίας εκλέχθηκε στην ηγετική ομάδα της ASECAP, της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Αυτοκινητόδρομων με έδρα τις Βρυξέλλες, υπηρετώντας αρχικά το πρώτο έτος σαν 2ος Αντιπρόεδρος, στη συνέχεια το δεύτερο έτος σαν 1ος Αντιπρόεδρος και τον Ιούνιο του 2018, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ανέλαβε την Προεδρία της ASECAP, την πρώτη που αναλάμβανε ποτέ Έλληνας στα 48 χρόνια ύπαρξης του πολυεθνικού αυτού Οργανισμού.

Ο κ. Βασίλης Χαλκιάς έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, μέλος του Συμβουλίου Κυκλοφοριακών Ερευνώντης Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών (TransportationResearchBoard – TRB) ενώ,για δεύτερη τετραετία, υπηρετεί ως μέλος στο ΔΣ της Διεθνούς ΈνωσηςΓεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητόδρομων (ΙΒΤΤΑ – InternationalBridgeTunnelandTurnpikeAssociation),με έδρατην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Μετά την ανάληψη της προεδρίας της IRF, o κ. Χαλκιάς δήλωσε: «Το όραμα της IRF είναι ένας κόσμος με ασφαλείς και βιώσιμους δρόμους. Ως Πρόεδρος της IRF θα συνεχίσω να υλοποιώ ενέργειες που υπηρετούν το όραμα αυτό. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους άξιους συνεργάτες της Διεθνούς Ομοσπονδίας, θα συνεχίσουμε με υπομονή και επιμονή να υλοποιούμε όλους τους στόχους που έχουν τεθεί από την IRF, με την οδική ασφάλεια να είναι πρωταρχικό μέλημα, χωρίς να παραβλέψουμε την περιβαλλοντική αειφορία. Τέλος, θα παραμείνουμε ανοικτοί και δεκτικοί σε νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες και νέα χρηματοδοτικά σχήματα».

Ο κ. Χαλκιάς θα επικουρείται στο σημαντικό έργο του από δύο Αντιπρόεδρους: τον κ. Anouar Benazzouz (Γενικό Διευθυντή των Μαροκινών Αυτοκινητόδρομων – ADM) και τον κ. Liu Wenjie (Γενικό Γραμματέα και Αντιπρόεδρο των Κινέζικων Αυτοκινητόδρομων και Μεταφορών – CHTS).

Η IRF (Διεθνής Οδική Ομοσπονδία) ιδρύθηκε το 1948 και αποτελείται από χώρες-μέλη, οι οποίες αντιπροσωπεύουν κορυφαίους εταιρικούς και θεσμικούς οδικούς φορείς. Ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που εδρεύει στην Ελβετία, η IRF παρέχει μία ουδέτερη και παγκόσμια πλατφόρμα για τους τομείς των οδικών και κινητικών μέσων. Αποστολή της IRF είναι η ανάπτυξη των αυτοκινητόδρομων και, γενικότερα, των οδικών δικτύων που επιτρέπουν τη βιώσιμη κινητικότητα. Μέσω των ομάδων εμπειρογνωμόνων και των επιτροπών που ασχολούνται με βασικά οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα, η IRF συμβάλλει αποφασιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα των μεταφορών.