1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS

Η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS, η οποία παραχωρείται προς χρήση σε κάθε συνδρομητή της Αττικής Οδού κάτοχο Ε.Ι.Χ., μικρού εμπορικού οχήματος, φορτηγού ή λεωφορείου, πρέπει πάντα να τοποθετείται στο παρμπρίζ του οχήματος για να επιτρέπει την άνετη και εύκολη διέλευση από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, εξασφαλίζοντας παράλληλα εκπτώσεις, ανάλογα με το συνδρομητικό πρόγραμμα που έχει επιλεγεί.

Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα διέλευσης από κάθε σταθμό διοδίων σε όλη την Ελλάδα.

Οι ηλεκτρονικές διελεύσεις με e-PASS εξασφαλίζουν εκπτώσεις στην Αττική Οδό, ενώ προσφέρουν ευκολία και άνεση, καθώς περιορίζουν την αναμονή στα διόδια, σας απαλλάσσουν από την αναζήτηση κερμάτων και την ίδια στιγμή σάς δίνουν τη δυνατότητα να διέρχεστε από κάθε σταθμό διοδίων σε όλη την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, παρέχουν πρόσβαση σε πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών όπως η δυνατότητα ανανέωσης υπολοίπου, ενημέρωσης χρηματικού υπολοίπου, αναλυτική ενημέρωση συναλλαγών, έκδοση λογαριασμών κτλ.

Κάρτα Λογαριασμού

Αν το όχημα που διαθέτετε είναι φορτηγό, λεωφορείο ή μοτοσικλέτα, τότε κατά την εγγραφή σας σε κάποιο από τα συνδρομητικά προγράμματα θα σας δοθεί η Κάρτα Λογαριασμού.

Με την ειδική Κάρτα Λογαριασμού, μπορείτε να περάσετε ΜΟΝΟ από λωρίδα με εισπράκτορα, επιδεικνύοντάς την κάθε φορά.

Σημαντική σημείωση: Οι οδηγοί φορτηγού ή λεωφορείου, εφόσον κινούνται στο διαλειτουργικό οδικό δίκτυο που περιλαμβάνει όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, μπορούν να αντικαταστήσουν την Κάρτα Λογαριασμού τους με τη διαλειτουργική ηλεκτρονική συσκευή e-PASS.

Οι συνδρομητικές διελεύσεις με Κάρτα Λογαριασμού εξασφαλίζουν εκπτώσεις στην Αττική Οδό, ενώ προσφέρουν ευκολία και άνεση, καθώς περιορίζουν την αναμονή στα διόδια και σας απαλλάσσουν από την αναζήτηση κερμάτων. Επιπρόσθετα, παρέχουν πρόσβαση σε πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών όπως η δυνατότητα ανανέωσης υπολοίπου, ενημέρωσης χρηματικού υπολοίπου, αναλυτική ενημέρωση συναλλαγών, έκδοση λογαριασμών κτλ.

Πώς χρησιμοποιείται το e-PASS;

Mε την εγγραφή σε κάποιο από τα συνδρομητικά προγράμματα της Αττικής Οδού, σας παραχωρείται προς χρήση ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS, την οποία και πρέπει να έχετε μόνιμα τοποθετημένη στο εσωτερικό του παρμπρίζ του οχήματός σας. Η συσκευή e-PASS βοηθά το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων να αναγνωρίζει το όχημά σας, κάθε φορά που περνάτε, ανοίγοντας αυτόματα την μπάρα και χρεώνοντας τον λογαριασμό σας.

Ποιοι χρησιμοποιούν το e-PASS;

Η ηλεκτρονική συσκευή e-PASS χρησιμοποιείται αποκλειστικά από Ι.Χ. και μικρά εμπορικά οχήματα με ύψος μικρότερο από 2,70 μ. και για φορτηγά οχήματα με ύψος μεγαλύτερο των 2,70 μ. μόνο εφόσον υπάρχει διαθέσιμη λωρίδα χωρίς υψομετρικό – αν υφίσταται υψομετρικό η συναλλαγή τους θα πρέπει να γίνεται μέσω εισπράκτορα (ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο στην Αττική Οδό). Δεν επιτρέπεται η χρήση της από δίκυκλα για λόγους οδικής ασφάλειας.

Οι οδηγοί φορτηγού ή λεωφορείου, εφόσον κινούνται στο διαλειτουργικό οδικό δίκτυο που περιλαμβάνει όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, μπορούν να αντικαταστήσουν την Κάρτα Λογαριασμού τους με τη διαλειτουργική ηλεκτρονική συσκευή e-PASS.

Πώς τοποθετείται το e-PASS;

Πρέπει να έχετε ΠΑΝΤΑ σταθερά τοποθετημένο το e-PASS στο παρμπρίζ του οχήματός σας.

*Εάν το παρμπρίζ σας είναι αθερμικό, προβλέπεται ειδικός χώρος τοποθέτησης του e-PASS. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο οδηγιών του οχήματός σας.

 • 1ο βήμα: Καθαρίστε το παρμπρίζ του οχήματός σας με το μαντιλάκι.
 • 2ο βήμα: Αφαιρέστε την αυτοκόλλητη ταινία της βάσης του e-PASS.
 • 3ο βήμα: Κολλήστε με προσοχή τη βάση της ηλεκτρονικής συσκευής στο εσωτερικό του παρμπρίζ και τοποθετήστε το e-PASS στη βάση. Ο οδηγός πρέπει να βλέπει την εικόνα της Αττικής Οδού και το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, εξειδικευμένο προσωπικό στα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών της Αττικής Οδού βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει στην τοποθέτηση της συσκευής ή να απαντήσει σε πιθανά ερωτήματά σας.

Ποιες λωρίδες χρησιμοποιούν οι κάτοχοι του e-PASS;

Τις αποκλειστικές λωρίδες που φέρουν την ένδειξη e-PASS στην Αττική Οδό, καθώς και τις ηλεκτρονικές λωρίδες όλων των αυτοκινητόδρομων της Ελλάδας, στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας.

Σε περίπτωση που έχετε περισσότερες από μία ηλεκτρονικές συσκευές, επιλέξτε και τοποθετήστε στο παρμπρίζ του οχήματός σας την ηλεκτρονική συσκευή που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αν η λωρίδα e-PASS είναι κλειστή λόγω αναβάθμισης του συστήματος ή συντήρησης του εξοπλισμού, περάστε σε λωρίδα με εισπράκτορα διοδίων και δώστε του τη συσκευή σας. Προσοχή: παρακολουθείτε πάντα τα οπτικά και ηχητικά μηνύματα τόσο της λωρίδας, όσο και της συσκευής e-PASS.

Tι σημαίνουν τα μηνύματα που εμφανίζονται στη λωρίδα e-PASS;

ΕΓΚΥΡΟ-Good:

Ένα χαρακτηριστικό ηχητικό σήμα (μπιπ) ακούγεται από τη συσκευή σας, ο φωτεινός σηματοδότης ανάβει πράσινο και η μπάρα ανοίγει αυτόματα για να περάσετε, ενώ η χρέωσή σας έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

ΟΡΙΑΚΟ-Low:

Δύο ηχητικά σήματα (μπιπ) ακούγονται, ο φωτεινός σηματοδότης αναβοσβήνει πράσινο και η μπάρα ανοίγει για να περάσετε. ΟΜΩΣ, το υπόλοιπο του λογαριασμού σας είναι χαμηλό και θα πρέπει να το ανανεώσετε. Πριν την επόμενη διέλευσή σας ανανεώστε το υπόλοιπο του λογαριασμού σας. Πληροφορίες για τα όρια του λογαριασμού σας, τους τρόπους και τα χρονικά περιθώρια ανανέωσης μπορείτε να ζητήσετε από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών και από το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών (210-6682222).

ΑΚΥΡΟ-Bad:

Τέσσερα ηχητικά σήματα (μπιπ) ακούγονται, ο φωτεινός σηματοδότης παραμένει κόκκινος και η μπάρα ΔΕΝ ανοίγει. Ο λογαριασμός σας έχει απενεργοποιηθεί. Έτσι, για να εισέλθετε στον αυτοκινητόδρομο πρέπει να περάσετε από λωρίδα με εισπράκτορα και για αυτή τη διέλευση θα καταβάλετε το πλήρες αντίτιμο του τέλους διοδίων χωρίς έκπτωση. Πραγματοποιώντας σχετική συναλλαγή μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας (ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνο στην Αττική Οδό), ώστε την επόμενη φορά που θα διέλθετε από την Αττική Οδό να επωφεληθείτε της σχετικής έκπτωσης.

ΟΧΙ e-PASS – Νο:

Η συσκευή σας δεν έχει αναγνωριστεί από το Σύστημα Διοδίων ή έχει ακυρωθεί. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή e-PASS έχει τοποθετηθεί σωστά στο παρμπρίζ του οχήματός σας και επαναλάβετε τη διαδικασία. Μην επιχειρήσετε να περάσετε αν εμφανιστεί και πάλι η ένδειξη “ΟΧΙ e-PASS”, το φανάρι παραμείνει κόκκινο και η μπάρα παραμείνει κλειστή. Σε αυτή την περίπτωση, περάστε από λωρίδα με εισπράκτορα για να πληρώσετε με μετρητά ή με τη χρήση τραπεζικής κάρτας.

Τι πρέπει να προσέχω;

 • Εισέρχεστε στην αποκλειστική λωρίδα e-PASS μόνο αν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή του προπορευόμενου οχήματος και έχει κλείσει η μπάρα.
 • Η ταχύτητά σας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 χλμ./ώρα, ώστε, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν ανοίξει η μπάρα, να μπορέσετε να φρενάρετε εγκαίρως.
 • Τηρείτε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων από το προπορευόμενο όχημα.

Προσοχή: Η κατηγοριοποίηση και αντίστοιχη χρέωση των οχημάτων κατά τη διέλευσή τους από ηλεκτρονική λωρίδα που διαθέτει υψομετρική πινακίδα γίνεται βάσει της κατηγορίας του e-PASS ενώ η κατηγοριοποίηση και αντίστοιχη χρέωση των οχημάτων κατά τη διέλευσή τους από ηλεκτρονική λωρίδα που δε διαθέτει υψομετρική πινακίδα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του εγκατεστημένου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων και με βάση τα βασικά χαρακτηριστικά του οχήματος (ύψος/διαστάσεις, αριθμοί αξόνων κ.λπ.) σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς (κατηγοριοποίηση, περιορισμούς χρήσης λωρίδας κ.λπ.) που εκάστοτε ισχύουν σε κάθε Αυτοκινητόδρομο. Για τον λόγο αυτό και προς όφελος του Δικαιούμενου Οχήματος του Συνδρομητή στην περίπτωση που φέρει στην οροφή του επιπλέον φορτίο (βαλίτσες, ποδήλατα κ.λπ.), με αποτέλεσμα τυχόν αλλαγής της αρχικής κατηγοριοποίησης του οχήματός του, συνιστάται να μη γίνεται χρήση της ηλεκτρονικής λωρίδας, αλλά να πραγματοποιείται η συναλλαγή σε λωρίδα με εισπράκτορα, ώστε να γίνεται η ορθή κατηγοριοποίηση και χρέωση της διέλευσης.

Γενικές συμβουλές

Για τη σωστή λειτουργία του e-PASS, η ηλεκτρονική συσκευή πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί ή καταστραφεί, θα πρέπει να προσέλθετε σε ένα από τα 12 Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών της Αττικής Οδού.

Xρήση του e-PASS σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας

Χάρη στη διαλειτουργικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ηλεκτρονική συσκευή e-PASS για τις διελεύσεις σας, εκτός από την Αττική Οδό, και στις ηλεκτρονικές λωρίδες όλων των αυτοκινητόδρομων της Ελλάδας:

 • Ολυμπία Οδός (Ε.Ο. Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών-Πύργου)
 • Μορέας (Ε.Ο Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας & Κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης)
 • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας-Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί)
 • Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
 • Νέα Οδός (αυτοκινητόδρομος «Ιόνια Οδός» από Αντίρριο έως Ιωάννινα και τμήμα αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε.)
 • Κεντρική Οδός (αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος [Ε65] και τμήμα αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε.)
 • Εγνατία Οδός (από την Ηγουμενίτσα  Θεσπρωτίας έως τους Κήπους Έβρου)

Πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας:

 • Φροντίστε να έχετε επαρκές υπόλοιπο για να φτάσετε στον προορισμό σας και να επιστρέψετε, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης του συνδρομητικού λογαριασμού στους σταθμούς διοδίων των άλλων αυτοκινητόδρομων.
 • Περνάτε από την ηλεκτρονική λωρίδα που φέρει το ίδιο χαρακτηριστικό
  σήμα , που είναι γνωστό από τις αντίστοιχες λωρίδες της Αττικής Οδού, και παρακαλούμε όπως τηρείτε επιμελώς την κατά τόπους σήμανση του Κ.Ο.Κ. (ύψος οχήματος, απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, ταχύτητα, κ.λπ.) για την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος.
 • Λάβετε υπόψη σας ότι οι χρεώσεις των διελεύσεων των άλλων αυτοκινητόδρομων θα γίνονται με βάση τον εκάστοτε τιμοκατάλογο των εταιρειών και χωρίς εκπτώσεις.
 • Σε περίπτωση που έχετε περισσότερες από μία ηλεκτρονικές συσκευές, επιλέξτε από πριν και τοποθετήστε στο παρμπρίζ του οχήματός σας αυτή που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε. Υπενθυμίζεται ότι η ύπαρξη 2ης συσκευής στο όχημά σας, ενέχει την πιθανότητα χρέωσής της κατά την ηλεκτρονική διέλευσή σας, αντί αυτής που θα έχετε τοποθετημένη στο παρμπρίζ. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε, είτε να έχετε στο όχημά σας μόνο τη συσκευή που θα χρησιμοποιήσετε, είτε αν αυτό δεν είναι εφικτό να έχετε τοποθετήσει τη συσκευή που δεν χρειάζεστε στο ταξίδι σας στο ειδικό αντιστατικό σακουλάκι που μπορείτε να προμηθευτείτε από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε απευθείας με τα Τμήματα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών ή επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των συνεργαζόμενων οδικών δικτύων:

Αττική Οδός 210 6682222 www.aodos.gr
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου 2410 741440 www.aegeanmotorway.gr
Ολυμπία Οδός 22960 95555 www.olympiaodos.gr
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου 26340 39010-11 www.gefyra.gr
Μορέας 2710 562020 www.moreas.com.gr
Νέα Οδός / Τμήμα Α.Θ.Ε. 22950 26900 www.neaodos.gr
Νέα Οδός/ Τμήμα Ιόνιας Οδού 2641 306 306 www.neaodos.gr
Κεντρική Οδός 801 700 7000 www.kentrikiodos.gr
Εγνατία Οδός 2310 470 100 www.egnatia.eu

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω;

 • Η χρέωση των διελεύσεών σας από την Αττική Οδό θα γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο του συνδρομητικού προγράμματος στο οποίο έχετε εγγραφεί και την εκάστοτε ισχύουσα τιμή τέλους διοδίου του αυτοκινητόδρομου. Για τυχόν διελεύσεις από τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας, η χρέωση των διελεύσεων θα γίνεται χωρίς εκπτώσεις και σύμφωνα με την τιμολογιακή και εμπορική πολιτική των εταιρειών αυτών.
 • Σχετικά με τον λογαριασμό διελεύσεων (μηνιαίες χρεώσεις και ανάλυση των διελεύσεων), θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκδίδεται κάθε μήνα και αποστέλλεται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά δωρεάν ή μετά πληρωμής, ανάλογα με την ιδιότητα του συνδρομητή (ιδιώτες, ελευθ. επαγγελματίες, νομικά πρόσωπα) και το συνδρομητικό πρόγραμμα.

Επιπλέον πρόσβαση στον λογαριασμό διελεύσεών σας παρέχεται δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές μέσω:

 1. Της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “my e-PASS”, όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για το υπόλοιπό σας, τις συναλλαγές σας και να πραγματοποιείτε πληρωμή ή ανανέωση υπολοίπου ανά πάσα στιγμή από τον Η/Υ ή το κινητό σας. Παράλληλα έχετε πρόσβαση μέσω του Η/Υ σας στους λογαριασμούς διελεύσεων μέσω αρχείου τύπου pdf, δυνατότητα επεξεργασίας των αρχείων με τη μορφή excel, καθώς και διαθέσιμο το ιστορικό των λογαριασμών διελεύσεων των δύο (2) τελευταίων ετών.
 2. Των Σημείων Εξυπηρέτησης Συνδρομητών, από όπου μπορείτε να παραλάβετε αντίγραφο του λογαριασμού σας αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού, στο τηλέφωνο 210-6682222, Δευτέρα-Σάββατο 08:00-19:00, Κυριακή 09:00-17:00.