1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ
Αριθμ. 966/2 - ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020,
ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση
στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική
που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και
σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη 
ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην
ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην
ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών,
Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών
Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.
210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Όλα τα προγράμματα ευαισθητοποίησης

Ενημερωθείτε για όλα τα προγράμματα ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια που υλοποιούν η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες! Μελετώντας τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, και πάντα με την αρωγή εξειδικευμένων επαγγελματιών (παιδοψυχολόγοι και ειδικοί παιδαγωγοί), οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν συχνά καινούριες ενέργειες/δράσεις, ενώ παράλληλα ανανεώνουν τις εξαιρετικά επιτυχημένες υφιστάμενες συνεργασίες τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν αποτελεσματικότερα όλα τα ηλικιακά γκρουπ. Το κόστος της υλοποίησης των προγραμμάτων αναλαμβάνει η «Αττική Οδός Α.Ε.», ενώ η εξεύρεση και διάθεση κατάλληλων χώρων (ειδικές εγκαταστάσεις στους Δήμους ή/και στα σχολεία) γίνεται από τους ενδιαφερόμενους. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα προγράμματα και δηλώστε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο 

Απευθύνεται σε παιδιά 3 – 12 ετών & οικογένειες

Δημιουργία υποδομής που διατρέχει τον ισόγειο χώρο που στεγάζεται το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, στο συγκεκριμένο χώρο, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά:

  • γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τα σήματα του Κ.Ο.Κ.
  • ανακαλύπτουν για ποιον λόγο υπάρχουν σήματα στον δρόμο
  • κινούνται στον χώρο με βάση τα σήματα
  • εμπνέονται και εκφράζουν τις ιδέες τους για την ορθή κυκλοφοριακή συμπεριφορά
  • ευαισθητοποιούνται ως προς τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής
  • ενισχύουν την οικολογική τους συνείδηση

 

Ο σχεδιασμός του εκθέματος είναι προϊόν συνεργασίας διεπιστημονικής ομάδας ψυχολόγων-παιδαγωγών, συγκοινωνιολόγων  και των εταιρειών «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» και «Αττική Οδός Α.Ε.». Η Ομάδα αυτή με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της συνεισφέρει καθημερινά στη δημιουργία και ολοκλήρωση του εκθέματος, ενώ  οι εκπαιδευτικές δράσεις εξελίσσονται και εμπλουτίζονται συνεχώς, βάσει της αξιολόγησης και ανατροφοδότησης που λαμβάνεται από το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο publicrelations@attikesdiadromes.gr ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

Παράσταση «Ο Αττικούλης & το Βασίλειο της Ατζαμοσύνης»  - (Νέο σενάριο. Η παράσταση θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο του 2020)

Απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Διάρκεια παράστασης: περίπου 2 ώρες

Νέο σενάριο για την επιτυχημένη διαδραστική παράσταση, «Αττικούλης». Πρόκειται για την 6η σεναριακή ανανέωση από την Ομάδα Ελεύθερη Έκφραση, που αυτή τη φορά έχει τίτλο  «Ο Αττικούλης & το Βασίλειο της Ατζαμοσύνης». Η παράσταση μεταφέρεται στις αίθουσες των σχολείων, με έμφαση σε αυτά των υποβαθμισμένων κυρίως περιοχών και «τρέχει» όλη τη σχολική χρονιά.

Η βιωματική εκπαιδευτική παράσταση «Αττικούλης» δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την «Αττική Οδός Α.Ε.» από την Ειρήνη Φιλ. Κουτσαύτη και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση.

Στόχος της παράστασης είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με τις αρχές της οδικής ασφάλειας, με εναλλακτικό τρόπο: αυτόν του θεατρικού παιχνιδιού και της διάδρασης, που βοηθάει το παιδικό κοινό να διδαχθεί μέσω μιας διασκεδαστικής βιωματικής διαδικασίας. Τραγούδι, χορός, μουσική, μυστήρια, όλα επιστρατεύονται, ώστε τα παιδιά να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να βιώσουν τα μηνύματα της οδικής ασφάλειας.

Η παράσταση «Αττικούλης» έφερε στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» το «Αριστείο στην Οδική Ασφάλεια 2015» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Εκτός από τα σχολεία, η «Αττική Οδός Α.Ε.» έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια 3.900 δωρεάν εισιτήρια σε χρήστες και συνδρομητές της.

Μέχρι σήμερα έχουν ευαισθητοποιηθεί πάνω από 62.000 παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο publicrelations@attikesdiadromes.gr ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

«Μάτια ανοιχτά στον Δρόμο»: the e- Learning Edition»

Νέο πρόγραμμα - έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας

Απευθύνεται σε: Β’ & Γ’ Γυμνασίου & Λύκειο

Διάρκεια προγράμματος: περίπου 1 ½ ώρα

Η e-Learning έκδοση του προγράμματος “Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο” είναι η εξέλιξη του ομότιτλου δια ζώσης διαδραστικού σεμιναρίου, που παρουσιάζει ο κος Θανάσης Χούντρας. Μάλιστα, το εν λόγω δια ζώσης πρόγραμμα έφερε στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» το «Αριστείο στην Οδική Ασφάλεια 2015» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Η ανάγκη να μεταφερθεί σε online μορφή γεννήθηκε και, τελικά,  πραγματοποιήθηκε για να προσεγγίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ολόκληρης της χώρας – αλλά κυρίως  αυτούς των πιο απομονωμένων νησιών και χωριών -  πάνω στο σπουδαίο ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιαστεί πιλοτικά σε ιδιωτικά σχολεία με πολύ καλό feedback, ενώ πρόσφατα λάβαμε την έγκριση από το Δ.Σ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Μέχρι σήμερα έχουν ευαισθητοποιηθεί πάνω από 10.000 μαθητές σε σχολεία της Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο publicrelations@attikesdiadromes.gr ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.


E-learning Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης
«Κυκλοφορώ με  Ασφάλεια»,  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ)

Απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Διάρκεια προγράμματος: περίπου 1 ώρα

Μέγιστος αριθμός μαθητών που μπορούν να συμμετέχουν: 25

Το «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» είναι ένα Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, έχει πάρει την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.). Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίχθηκε σε δοκιμασμένες πρακτικές ευρωπαϊκής εμπειρίας και σχεδιάστηκε κάτω από την επιστημονική επίβλεψη συγκοινωνιολόγων, παιδαγωγών και ψυχολόγων, ενώ υλοποιείται από το 2009 σε σχολικές τάξεις (αλλά και άλλους χώρους) από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές.

Στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν τις πρώτες βασικές γνώσεις ενός συνειδητοποιημένου πεζού, ο οποίος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του όταν κυκλοφορεί στον δρόμο. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και ομάδες ενηλίκων (εκπαιδευτικούς και γονείς), οι οποίοι καθοδηγούν τα παιδιά κι αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα οδικής συμπεριφοράς.

Μέχρι σήμερα έχουν ευαισθητοποιηθεί πάνω από 69.000 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο publicrelations@attikesdiadromes.gr ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

Mad TV  

Απευθύνεται σε νέους 13-25 ετών

Είναι η πρώτη φορά που η Αττική Οδός προσεγγίζει τους νέους μέσα από ένα νεανικό κανάλι,  με  μονόλεπτα videos με τίτλο Safety & the City by Attiki Odos και θεματολογία που αφορά στην απόσπαση  της προσοχής (no1 αιτία αυτοκινητιστικών ατυχημάτων στους νέους)  και  πρωταγωνίστριες δύο  παρουσιάστριες/ influencers, την Ιλένια Ουίλιαμς και την Ελένη Βουλγαράκη.

Tα videos  υπάρχουν και στα Social Media του MAD ( Instagram account Mad TV & Youtube Mad TV), παίζουν στο Mad TV,  ενώ μπορείτε να τα δείτε και στην ιστοσελίδα μας.

"Safety & the City by Attiki Odos" - Επεισόδιο 1 

"Safety & the City by Attiki Odos" - Επεισόδιο 2 

"Safety & the City by Attiki Odos" - Επεισόδιο 3