1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Το «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» είναι ένα Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α) και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη από το 2009 σε σχολικές τάξεις (αλλά και άλλους χώρους) από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές.

Στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν τις πρώτες βασικές γνώσεις ενός συνειδητοποιημένου πεζού, ο οποίος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του όταν κυκλοφορεί στον δρόμο. Το πρόγραμμα προσπαθεί συγχρόνως να ευαισθητοποιήσει και ομάδες ενηλίκων (εκπαιδευτικούς και γονείς), οι οποίοι καθοδηγούν τα παιδιά κι αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα οδικής συμπεριφοράς.

Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίχθηκε σε δοκιμασμένες πρακτικές ευρωπαϊκής εμπειρίας και σχεδιάστηκε κάτω από την επιστημονική επίβλεψη συγκοινωνιολόγων, παιδαγωγών και ψυχολόγων.

Η εκπαιδευτική ύλη του προγράμματος περιλαμβάνει τις έννοιες:

  • Δρόμος και οχήματα
  • Βαδίζω στο πεζοδρόμιο με ασφάλεια
  • Σταματάω, ακούω, βλέπω
  • Διασχίζω τον δρόμο από ασφαλή σημεία και με συγκεκριμένους κανόνες
  • Παίζω με ασφάλεια στην πόλη μου
  • Συμπεριφέρομαι σωστά ως πεζός

Η κύρια μέθοδος που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα είναι το θεατρικό παιχνίδι, το οποίο είναι το πιο κατάλληλο παιδαγωγικό μέσο για την ηλικία αυτή διότι:

  • Δημιουργεί έδαφος και κίνητρα ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών.
  • Οδηγεί σε ενεργή συμμετοχή των παιδιών.
  • Οδηγεί σε απολαυστική κατάκτηση και βίωση της γνώσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο [email protected] ή/και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.