1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Οι χρήστες του Αυτοκινητοδρόμου, αλλά και το γενικό κοινό μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα προγράμματα ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια που υλοποιούν η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» εδώ και δύο δεκαετίες! Μελετώντας τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, και πάντα με την αρωγή εξειδικευμένων επαγγελματιών (παιδοψυχολόγων και ειδικών παιδαγωγών), οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν συχνά καινούργιες ενέργειες/δράσεις, ενώ παράλληλα ανανεώνουν τις εξαιρετικά επιτυχημένες υφιστάμενες συνεργασίες τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν αποτελεσματικότερα όλα τα ηλικιακά κοινά. Το κόστος της υλοποίησης των προγραμμάτων αναλαμβάνει η «Αττική Οδός Α.Ε.». Μπορείτε να ενημερωθείτε πιο κάτω, αναλυτικά για τα προγράμματα και να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα.

«Mάτια ανοιχτά στον δρόμο»: the e-Learning Edition

Νέο πρόγραμμα – έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

(Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.Α, 26/4/2024, Α.Π. Φ.2.1/ΜΓ/38339/44480/Δ7)

 

Απευθύνεται σε: μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου & όλων των τάξεων του Λυκείου

Διάρκεια προγράμματος: περίπου 1 ώρα

Η e-Learning έκδοση του προγράμματος «Μάτια ανοιχτά στον δρόμο» είναι η εξέλιξη του ομότιτλου δια ζώσης διαδραστικού σεμιναρίου, που παρουσίαζε ειδικός εκπαιδευτής σε σχολικές αίθουσες.  Μάλιστα, το εν λόγω δια ζώσης πρόγραμμα έφερε στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» το «Αριστείο στην Οδική Ασφάλεια 2015» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Η ανάγκη να μεταφερθεί σε online μορφή γεννήθηκε και, τελικά, πραγματοποιήθηκε με στόχο να φτάσει το σπουδαίο μήνυμα της Οδικής Ασφάλειας με μεγαλύτερη ευκολία στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ολόκληρης της χώρας – αλλά κυρίως σε αυτούς των πιο απομακρυσμένων νησιών και χωριών.

Μέχρι σήμερα έχουν ευαισθητοποιηθεί πάνω από 16.500 μαθητές.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο [email protected] ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

«Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια»: διαδραστικό έκθεμα στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας είναι σχεδιασμένα για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών & οικογένειες.

Δημιουργία υποδομής που διατρέχει τον ισόγειο χώρο που στεγάζεται το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Στον συγκεκριμένο χώρο, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά:

  • γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τα σήματα του Κ.Ο.Κ.
  • ανακαλύπτουν για ποιον λόγο υπάρχουν σήματα στον δρόμο
  • κινούνται στον χώρο με βάση τα σήματα
  • εμπνέονται και εκφράζουν τις ιδέες τους για την ορθή κυκλοφοριακή συμπεριφορά
  • ευαισθητοποιούνται ως προς τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής
  • ενισχύουν την οικολογική τους συνείδηση

Το έκθεμα «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια» σχεδιάστηκε από διεπιστημονική ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή παιδαγωγών και μουσειολόγων από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καθώς και συγκοινωνιολόγων από τις εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», και υλοποιήθηκε μετά από εξάμηνη μελέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο [email protected] ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

Ψηφιακός Φάκελος Δραστηριοτήτων για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Ιδέες και αφορμές για συζήτηση στην τάξη για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, δίνει το περιεχόμενο του νέου ψηφιακού φακέλου που δημιούργησε το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με την υποστήριξη της Αττικής Οδού.

Ο φάκελος έχει σχεδιαστεί ειδικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει προτάσεις δραστηριοτήτων που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των μικρών φίλων, εμπνευσμένες από το έκθεμα «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια» που λειτουργεί στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εντάξουν τις δράσεις είτε στο διαθεματικό αναλυτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα της τάξης τους, είτε στο πλαίσιο των θεματικών αξόνων/εργαστηρίων για την ανάπτυξη/καλλιέργεια δεξιοτήτων.

H διάθεση του φακέλου όπως και όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Αττικής Οδού, είναι δωρεάν.

Μέχρι το α΄εξάμηνο του 2024, παρέλαβαν τον Φάκελο περισσότεροι από 1.000 εκπαιδευτικοί από 650 σχολεία, σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μεχρι τα Δωδεκάνησα.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε τον ψηφιακό φάκελο δραστηριοτήτων για την Κυκλοφοριακή Αγωγή, μπορείτε να στείλετε σχετικό αίτημα στο e-mail: [email protected]

Παράσταση «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου» με τους Burger Project

Απευθύνεται σε παιδιά 5 – 12 ετών

Διάρκεια προγράμματος: περίπου 1 ώρα

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου» με τους Burger Project αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία της Αττικής Οδού για την ευαισθητοποίηση παιδιών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της παράστασης το δημοφιλές συγκρότημα ταξιδεύει τα παιδιά στον κόσμο της Κυκλοφοριακής Αγωγής, μέσα από διασκεδαστικούς διαλόγους, χορό και τραγούδια.

Στόχος του νέου αυτού προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των παιδιών με τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ, τη σωστή συμπεριφορά του πεζού, του ποδηλάτη, αλλά και του skater, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για τη σπουδαιότητα της ζώνης, του κράνους και του κατάλληλου εξοπλισμού.

Μέχρι το α’ εξάμηνο του 2024, ευαισθητοποιήθηκαν πάνω από 12.000 παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο [email protected] ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

Παράσταση «Ο Αττικούλης στο βασίλειο της Ατζαμοσύνης»

Απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Διάρκεια παράστασης: περίπου 1,5 ώρα

Νέο σενάριο για την επιτυχημένη διαδραστική παράσταση, «Αττικούλης». Πρόκειται για την 6η σεναριακή ανανέωση από την Ομάδα Ελεύθερη Έκφραση, που αυτή τη φορά έχει τίτλο «Ο Αττικούλης στο βασίλειο της Ατζαμοσύνης».

Η βιωματική εκπαιδευτική παράσταση «Αττικούλης» δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την «Αττική Οδός Α.Ε.» από την Ειρήνη Φιλ. Κουτσαύτη, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση. Η παράσταση μεταφέρεται στις αίθουσες εκδηλώσεων δήμων και σχολείων, με προτεραιότητα σε αυτά των υποβαθμισμένων κυρίως περιοχών.

Στόχος της παράστασης είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με τις αρχές της οδικής ασφάλειας, με εναλλακτικό τρόπο: αυτόν του θεατρικού παιχνιδιού και της διάδρασης, που βοηθάει το παιδικό κοινό να διδαχθεί μέσω μιας διασκεδαστικής βιωματικής διαδικασίας. Τραγούδι, χορός, μουσική, μυστήρια, όλα επιστρατεύονται, ώστε τα παιδιά να πάρουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να βιώσουν τα μηνύματα της οδικής ασφάλειας.

Η παράσταση «Αττικούλης» έφερε στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» το «Αριστείο στην Οδική Ασφάλεια 2015» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Εκτός από τα σχολεία, η «Αττική Οδός Α.Ε.» έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια 3.900 δωρεάν εισιτήρια σε χρήστες και συνδρομητές της.

Μέχρι και το τέλος Μαϊου 2024 ευαισθητοποιήθηκαν περίπου 65.500 παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο [email protected] ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.

«Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

Διάρκεια προγράμματος: περίπου 1 ώρα

Μέγιστος αριθμός μαθητών που μπορούν να συμμετέχουν: 25

Το «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» είναι ένα Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, το οποίο τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α) και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίχθηκε σε δοκιμασμένες πρακτικές ευρωπαϊκής εμπειρίας και σχεδιάστηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη συγκοινωνιολόγων, παιδαγωγών και ψυχολόγων, ενώ υλοποιείται από το 2009 σε σχολικές τάξεις (αλλά και άλλους χώρους) από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές.

Στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν τις πρώτες βασικές γνώσεις ενός συνειδητοποιημένου πεζού, ο οποίος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του όταν κυκλοφορεί στον δρόμο. Παράλληλα, το πρόγραμμα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και ομάδες ενηλίκων (εκπαιδευτικούς και γονείς), οι οποίοι καθοδηγούν τα παιδιά κι αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα οδικής συμπεριφοράς.

Μέχρι και το τέλος Ιουνίου 2024, ευαισθητοποιήθηκαν πάνω από 87.000 παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας μήνυμα στο [email protected] ή/ και συμπληρώστε τη Φόρμα Συμμετοχής εδώ.