1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Οι δύο εταιρείες υλοποιούν δράσεις που ενημερώνουν και εκπαιδεύουν τόσο τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου, όσο και το ευρύ κοινό, πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας. Το 2019 πραγματοποιήθηκαν:

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για την οδική ασφάλεια: Το 2019 δημιουργήθηκε η e-Learning έκδοση του προγράμματος «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο!», ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, έλαβε την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η προσαρμογή αυτή πραγματοποιήθηκε με στόχο την προσέγγιση και ευαισθητοποίηση γύρω από το σπουδαίο ζήτημα της οδικής ασφάλειας, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, των μαθητών και των εκπαιδευτικών ολόκληρης της χώρας, και κυρίως αυτών των πιο απομακρυσμένων νησιών και χωριών. Επίσης, κατά τη διάρκεια του 2019, έκανε την πιλοτική της εμφάνιση η νέα συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Πρόκειται για ένα διαδραστικό έκθεμα που διατρέχει τον ισόγειο χώρο του μουσείου. Παράλληλα, Το 2019, η Αττική Οδός προσέγγισε τους νέους μέσα από ένα νεανικό κανάλι, το Mad TV, με τη δημιουργία και προβολή τεσσάρων videos, διάρκειας ενός λεπτού έκαστο, με  τίτλο «Safety & the City by Attiki Odos», και θεματολογία που αφορά στη διάσπαση της προσοχής κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Τέλος, το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ, έχουν παρακολουθήσει, μέχρι το τέλος του 2019, 72.600 παιδιά.
  • Δωρεές σε ΜΚΟ ύψους 11.000 €.
  • Δωρεές σε σχολεία και λοιπούς φορείς: Η/Υ, ελαστικά, τρόφιμα, Transit Van κ.ά.
  • Ενημερώσεις μέσα από τις Πινακίδες Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων (VMS), σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε περίπτωση εξαφάνισης παιδιών (Amber Alert).
  • Συνεργασίες με τους περισσότερους φορείς που προωθούν την οδική ασφάλεια στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς είναι: η Ειδική Μόνιμη Eπιτροπή Οδικής Aσφάλειας της Βουλής, ο Σύλλογος Eλλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Σωματείο  Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος, η EΥΘΥΤA, το Ινστιτούτο Οδικής Aσφάλειας (Ι.Ο.AΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κ.ά.
  • Συμμετοχές των στελεχών του έργου ως μέλη σε επιτροπές εθνικών και διεθνών φορέων, που καθορίζουν τις διεθνείς προδιαγραφές των μεταφορών και της λειτουργίας των αυτοκινητόδρομων, όπως είναι η HELLASTRON (Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια – HELLenic ASsociation of Toll ROad Network), η Eυρωπαϊκή Ένωση Aυτοκινητόδρομων με Διόδια (Association Européenne des Concessionnaires d’Autoroutes et d’Ouvrages à Péage – ASECAP), η Eπιτροπή του Eθνικού Eρευνητικού Συμβουλίου για τις Μεταφορές των Η.Π.A(Transportation Research Board of the National Academies – TRB) και η Διεθνής Ένωση Aυτοκινητόδρομων (International Bridge, Tunnel and Turnpike Association – ΙΒΤΤΑ).
  • Συνεργασίες και υποστήριξη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
  • Προσφορά των εργαζομένων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προς το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό Σωματείο στην Ελλάδα «ΕΛΕΠΑΠ», το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης προσφέρθηκαν στις 46 οικογένειες των παιδιών που φροντίζει η συγκεκριμένη ΜΚΟ. Επίσης, το Πάσχα του 2019, 30 εργαζόμενοι κατασκεύασαν εθελοντικά 93 λαμπάδες αξίας 1.293 € για λογαριασμό της ΕΛΕΠΑΠ και αγόρασαν λαμπάδες αξίας περίπου 400 €, με τα έσοδα να διατίθενται στο Σωματείο.