1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά και εφήβους

Το 2021, η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» υποστηρίζουν την υλοποίηση πέντε (5) εκπαιδευτικών προγραμμάτων που μεταφέρουν το μήνυμα της Οδικής Ασφάλειας σε παιδιά και εφήβους:

 1. To e-Learning πρόγραμμα «Μάτια ανοιχτά στον δρόμο» για μαθητές Β’ και Γ’ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου, έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Πρόκειται για την εξέλιξη του ομότιτλου δια ζώσης διαδραστικού σεμιναρίου που δημιουργήθηκε από την «Αττική Οδός Α.Ε.» και την «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, με στόχο την προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση γύρω από το σπουδαίο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, των μαθητών και των εκπαιδευτικών ολόκληρης της Ελλάδας, και κυρίως αυτών των πιο απομακρυσμένων νησιών και χωριών. Το 2021 απέκτησαν πρόσβαση στο διαδικτυακό πρόγραμμα της Αττικής Οδού πάνω από 4.200 μαθητές της χώρας, ενώ σήμερα συνεχίζει να πραγματοποιείται με αμείωτο ρυθμό.
 1. Το διαδραστικό έκθεμα με τίτλο «Οδηγώ και Περπατώ με Ασφάλεια», που διατρέχει τον ισόγειο χώρο του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, σχεδιάστηκε από διεπιστημονική ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή παιδαγωγών και μουσειολόγων από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καθώς και συγκοινωνιολόγων από τις εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», και υλοποιήθηκε μετά από εξάμηνη μελέτη με στόχο την προαγωγή της κυκλοφοριακής αγωγής σε παιδιά 3 έως 12 ετών. Στον συγκεκριμένο χώρο, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή, τα παιδιά αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, αλλά και με τους ερμηνευτές του Μουσείου και τους ενήλικες που παίζουν μαζί τους, ανακαλύπτουν πώς να κινούνται στον δρόμο, τις διαβάσεις και τα φανάρια και να αναγνωρίζουν τις πινακίδες σήμανσης που συναντούν γύρω τους. Το 2021 το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας παρέμεινε κλειστό έως και τις 4 Ιουνίου εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 και άνοιξε για το κοινό στις 5 Ιουνίου με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και με δήλωση συμμετοχής σε συγκεκριμένες χρονικές ζώνες. Τη χρονιά αυτή επισκέφθηκαν το έκθεμα «Οδηγώ και Περπατώ με Ασφάλεια» 453 παιδιά και 1.032 ενήλικες, ενώ σήμερα συνεχίζονται κανονικά οι επισκέψεις σε αυτό, με περιορισμούς λόγω πανδημίας.
 1. Η βιωματική εκπαιδευτική παράσταση «Αττικούλης» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2006, ενώ το 2020 ολοκληρώθηκε η 6η σεναριακή ανανέωσή της. Πρόκειται για ένα δίωρο θεατρικό παιχνίδι που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού με τις βασικές αρχές της Οδικής Ασφάλειας, με δημιουργικό και διαδραστικό τρόπο. Μέχρι το τέλος του 2019 62.000 παιδιά την έχουν παρακολουθήσει, ωστόσο, το 2021, όπως και την προηγούμενη χρονιά, η ανανεωμένη παράσταση με τίτλο «Ο Αττικούλης στο βασίλειο της Ατζαμοσύνης» απείχε προσωρινά από σχολεία και δήμους, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία COVID-19. Σήμερα η εκπαιδευτική παράσταση συνεχίζεται με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων.
 1. Η μουσικοχορευτική παράσταση «Οι Τροβαδούροι της Ασφάλτου» με το δημοφιλές νεανικό συγκρότημα των Burger Project αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της Αττικής Οδού που απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Στο πλαίσιο της παράστασης τα παιδιά εξοικειώνονται με τους βασικούς κανόνες του ΚΟΚ, τη σωστή συμπεριφορά του πεζού, του ποδηλάτη, αλλά και του skater, ενώ παράλληλα μαθαίνουν για τη σπουδαιότητα της ζώνης, του κράνους και του κατάλληλου εξοπλισμού. Το 2021 ολοκληρώθηκε η δημιουργία της νέας εκπαιδευτικής παράστασης, ωστόσο απείχε προσωρινά από σχολεία και δήμους, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία COVID-19. Σήμερα η εκπαιδευτική παράσταση πραγματοποιείται σε σχολικές αίθουσες με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων.
 1. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», που υλοποιείται πάνω από μια δεκαετία σε σχολικές αίθουσες και άλλους χώρους από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Το 2021 το βιωματικό πρόγραμμα κυκλοφορικής αγωγής συνέχισε να υλοποιείται σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία αλλά και παιδικές κατασκηνώσεις, με περιορισμούς, εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία COVID-19 και συμμετείχαν σε αυτό πάνω από 2.000 παιδιά. Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 76.400 παιδιά, με τη στήριξη της Αττικής Οδού. Σήμερα το πρόγραμμα συνεχίζεται με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων.

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ευρύτερα καθώς και επιμέρους ομάδων ευάλωτων στους δρόμους

 • Το 2021 η Αττική Οδός δημιούργησε τέσσερα (4) videos με πρωταγωνιστή τον εκπαιδευτή ασφαλούς οδήγησης Θανάση Χούντρα, τα οποία και έχουν αναρτηθεί στο κανάλι της στο YouTube, μεταφέροντας με έναν διαφορετικό τρόπο tips για ασφαλή οδήγηση. Η θεματολογία τους αφορά σημαντικά ζητήματα για κάθε οδηγό, και ειδικότερα, την απόσπαση προσοχής, τις συνέπειες της κούρασης κατά την οδήγηση, καθώς και συμβουλές προς τους δικυκλιστές για τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και για την προστασία τους σε περίπτωση βροχής.
 • Το 2021 η Αττική Οδός στάθηκε για δεύτερη φορά αρωγός της προσπάθειας ομάδας των μοτοσικλετιστών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαίδευσής τους στην ασφαλή οδήγηση μέσα από ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση του ειδικού Θανάση Χούντρα. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο είκοσι (20) αναβάτες – διασώστες συνέχισαν την κατάρτισή τους στο επόμενο στάδιο, ενώ δύο (2) ακόμη άτομα που εντάχθηκαν πρόσφατα στο δυναμικό του σώματος ολοκλήρωσαν επίσης την εκπαίδευσή τους.
 • Το 2021 η Αττική Οδός πραγματοποίησε εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία ενημέρωσης μέσω banners σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με στόχο την περαιτέρω προβολή και προώθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί για την προαγωγή της κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας σε παιδιά και εφήβους.

Δωρεές και προσφορές σε ΜΚΟ και λοιπούς φορείς

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών. Μεταξύ άλλων, προκρίνουν αντί εταιρικών δώρων την περίοδο των Χριστουγέννων, τη στήριξη ΜΚΟ και άλλων φορέων που προσφέρουν πολύπλευρο κοινωνικό έργο. Παράλληλα οι εταιρείες ανταποκρίνονται σε έκτακτα αιτήματα και ανάγκες της κοινωνίας, με έμφαση στην υποστήριξη φορέων που δραστηριοποιούνται σε περιοχές που επηρεάζονται από τον αυτοκινητόδρομο.

Στο πλαίσιο αυτό, το 2021 οι εταιρείες προχώρησαν σε δωρεές σε ΜΚΟ και λοιπούς φορείς, συνολικού ύψους άνω των 42.000 €.

Επίσης, το 2021 ολοκληρώθηκε η δωρεά ύψους 17.500 € που αποφασίστηκε την προηγούμενη χρονιά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» για την προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Χορηγίες για την υποστήριξη διοργανώσεων

Σταθερά παρούσες σε σημαντικά δρώμενα, η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» στήριξαν τη διεξαγωγή διοργανώσεων με χορηγίες συνολικού ύψους άνω των 28.000 €. 

Συνεργασίες με φορείς 

 • Ενημερώσεις μέσα από τις Πινακίδες Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων (VMS), σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος Ειδοποίησης των Πολιτών σε περίπτωση εξαφάνισης παιδιών (Amber Alert).
 • Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), του έγκριτου φορέα που προωθεί την εξυπηρέτηση του πελάτη στη χώρα μας. 
 • Συνεργασίες με τους περισσότερους φορείς που προωθούν την οδική ασφάλεια στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Μερικοί από αυτούς είναι: η Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», κ.ά. 
 • Συμμετοχές των στελεχών των εταιρειών ως μέλη σε επιτροπές εθνικών και διεθνών φορέων, που καθορίζουν τις διεθνείς προδιαγραφές των μεταφορών και της λειτουργίας των αυτοκινητόδρομων, όπως είναι η HELLASTRON (Ελληνικές Υποδομές και Οδοί με Διόδια – HELLenic ASsociation of Toll ROad Network), η Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητόδρομων με Διόδια (Association Européenne des Concessionnaires d’Autoroutes et d’Ouvrages à Péage – ASECAP), η Επιτροπή του Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου για τις Μεταφορές των Η.Π.Α. (Transportation Research Board of the National Academies TRB), η Διεθνής Οδική Ομοσπονδία (International Road Federation – IRF) και η Διεθνής Ένωση Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητόδρομων (International Bridge, Tunnel and Turnpike Association – ΙΒΤΤΑ). 
 • Συνεργασίες και υποστήριξη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και, γενικότερα, εκπαιδευτικών οργανισμών.