1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Δωρεάν Οδική Βοήθεια

Οι υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας για την ασφαλή μεταφορά ακινητοποιημένου οχήματος εκτός του αυτοκινητόδρομου παρέχονται όλο το 24ωρο εντός των ορίων του αυτοκινητόδρoμου χωρίς καμία χρέωση, από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.
Για βαρέα οχήματα λειτουργεί ειδική μονάδα οδικής βοήθειας.

Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης

24 ώρες το 24ωρο

Καλέστε 1024* για κάθε έκτακτη ανάγκη στην Αττική Οδό:

 • Αν εμπλακείτε σε ατύχημα
 • Αν γίνετε αυτόπτης μάρτυρας κάποιου ατυχήματος
 • Αν ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητό σας λόγω βλάβης
 • Αν παρατηρήσετε κάτι επικίνδυνο στο οδόστρωμα (πεσμένο φορτίο, σκασμένο λάστιχο φορτηγού, ζώο, κ.λπ)
 • Αν νιώσετε αδιαθεσία κατά την οδήγηση
 • Για πληροφορίες προορισμών

Για κάθε άλλη πληροφορία καλέστε 210 6682222

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του ΚΟΚ, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση επιτρέπεται μόνο όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας.

Συσκευές Επείγουσας Ειδοποίησης

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις Τηλεφωνικές Συσκευές Επείγουσας Ειδοποίησης που λειτουργούν με το πάτημα ενός κουμπιού. Αναζητήστε τις στη δεξιά πλευρά:

– ανά 2 χλμ. στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο

– ανά 50 μέτρα μέσα στις σήραγγες.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

 • Μετακινήστε το όχημά σας στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) που βρίσκεται στα δεξιά του αυτοκινητόδρομου. Έτσι, αποφεύγεται ο κίνδυνος σύγκρουσης με τα διερχόμενα οχήματα και ο χρήστης βρίσκεται σε ασφαλές σημείο.
 • Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ (θέση σε λειτουργία των alarm του οχήματός, τοποθέτηση τριγωνικής προειδοποιητικής πινακίδας, ανακλαστικό γιλέκο, κ.λπ.).
 • Θυμηθείτε ότι για τη μεγαλύτερη ασφάλειά σας θα πρέπει να βγείτε από το όχημά σας από την πλευρά του συνοδηγού και να σταθείτε πίσω από το προστατευτικό στηθαίο ασφαλείας.
 • Καλέστε το 1024* από το κινητό σας ή χρησιμοποιήστε τις τηλεφωνικές συσκευές επείγουσας ειδοποίησης για να ειδοποιήσετε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, αναφέροντας το σημείο στο οποίο βρίσκεστε (δείτε την μικρή πράσινη πλευρική πινακίδα χιλιομετρικής θέσης).
 • Περιμένετε την Κινητή Μονάδα Περιπόλου και Άμεσης Επέμβασης της Αττικής Οδού, που θα σπεύσει σε βοήθειά σας.

*Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.