1024

Emergency Telephone Number

In accordance with the decision of the Hellenic Telecommunications and Post Commission (EETT) with No. 966/2 – Government Gazette 5266/Β/30-11-2020, we would like to inform you that calls to 1024 are subject to the Tariff Policy applied by each mobile and fixed telecommunications network operator. For further information, please visit the website of your network operator as well as the website of the Price Observatory for Telecommunication and Postal Retail Services of EETT.

210 668 2222

Telephone Customer Service

camera

Πιλοτική δοκιμή του ερευνητικού προγράμματος ZONeSEC για μεγαλύτερη προστασία και ασφάλεια στην Αττική Οδό, από τις Αττικές Διαδρομές

Η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης της Αττικής Οδού «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» συμμετέχει στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα ZONeSEC, που είναι ενταγμένο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Η2020 και σχεδιάστηκε για την παρακολούθηση ζωνών ευρείας κλίμακας (widezones) και τον άμεσο εντοπισμό κακόβουλων και παράνομων ενεργειών. Στόχος της συμμετοχής αυτής είναι η διαφύλαξη της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, των υποδομών, των χρηστών αλλά και των εργαζομένων της Αττικής Οδού.

Στo πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί πιλοτική δοκιμή στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου, στο πάρκο πάνω από τη σήραγγα Βριλησσίων, ακολουθώντας ένα προκαθορισμένο υποθετικό σενάριο (δολιοφθορές, εισβολή αγνώστων, κυκλοφοριακά συμβάντα στα τεχνικά κτίρια που βρίσκονται στα δύο άκρα του πάρκου). Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής δοκιμής, οι συμμετέχοντες στο ερευνητικό πρόγραμμα θα κάνουν επίδειξη των σύγχρονων μέσων προστασίας σημαντικών υποδομών, όπως αισθητήρες δόνησης και ήχου, drones, σε συνδυασμό με τη συνεργασία πολλαπλών πηγών δεδομένων, την προσομοίωση συμβάντων και τις τεχνολογίες ενημέρωσης του κοινού.

Όλες οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν εκτός αυτοκινητοδρόμου για την ασφάλεια των χρηστών της Αττικής Οδού και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στο ερευνητικό πρόγραμμα, ενώ θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση για την ενημέρωση του κοινού, που θα βρίσκεται στο πάρκο πάνω από τη σήραγγα Βριλησσίων.

Η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις σε τομείς όπως η οδική ασφάλεια, η διαχείριση συμβάντων στον αυτοκινητόδρομο, η ενημέρωση των οδηγών, κλπ. με απώτερο στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών της στους συγκεκριμένους τομείς.

Περισσότερες πληροφορίες για το ερευνητικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://www.zonesec.eu.