1024

Emergency Telephone Number

In accordance with the decision of the Hellenic Telecommunications and Post Commission (EETT) with No. 966/2 – Government Gazette 5266/Β/30-11-2020, we would like to inform you that calls to 1024 are subject to the Tariff Policy applied by each mobile and fixed telecommunications network operator. For further information, please visit the website of your network operator as well as the website of the Price Observatory for Telecommunication and Postal Retail Services of EETT.

210 668 2222

Telephone Customer Service

camera

Ευρωπαϊκή βράβευση για την «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» για δύο εκπαιδευτικές της δράσεις που προάγουν την οδική ασφάλεια

Το σημαντικό βραβείο «Αριστείο στην Οδική Ασφάλεια 2015» απένειμε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην εταιρία λειτουργίας της Αττικής Οδού, «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2015 στις Βρυξέλλες. To βραβείο απένειμε στον κ. Βασίλη Χαλκιά, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Αττικών Διαδρομών, η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα VioletaBulc, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χωρίς εσάς οι Ευρωπαϊκοί δρόμοι θα ήταν λιγότερο ασφαλείς για όλους μας».
Η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» ξεχώρισε ανάμεσα σε 90 υποψηφιότητες από όλη την Ευρώπη.
Το βραβείο αφορά δύο στοχευμένες δράσεις που υλοποιεί η εταιρία και η Αττική Οδός για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων σε θέματα οδικής ασφάλειας. Ειδικότερα, τη διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά του Δημοτικού «Ο Αττικούλης», την οποία ήδη έχουν παρακολουθήσει 44.000 παιδιά, και το νέο πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο», που έχει πάρει την έγκριση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και έχει ήδη ξεκινήσει σε σχολεία της Αττικής, ενημερώνοντας τους εφήβους σε θέματα οδικής ασφάλειας και ειδικότερα ασφαλούς οδήγησης δικύκλου.
Η φετινή βράβευση από τον κορυφαίο θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί για την «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» τη σημαντικότερη επιτυχία της και την καταξίωση των δράσεων που υλοποιούνται με βάση την αρχή ότι η παιδεία είναι το θεμέλιο της οδικής κουλτούρας. Ταυτόχρονα ενισχύει τις πολυετείς και διαρκείς προσπάθειες της εταιρίας για συμβολή στην οδική ασφάλεια με ενέργειες που απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στο κοινό των αυριανών οδηγών, των παιδιών και των εφήβων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει δημιουργήσει την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας (EuropeanRoadSafetyCharter) την οποία έχουν υπογράψει πάνω από 2.300 Ευρωπαϊκοί φορείς, εταιρίες και οργανισμοί, μεταξύ αυτών και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.». Σκοπός της η δημιουργία δεσμεύσεων για την εφαρμογή πρακτικών που προάγουν την οδική ασφάλεια σε όλη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει ετησίως 5 φορείς από όλη την Ευρώπη για τις εξαιρετικές πρακτικές στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας.
Η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα VioletaBulc απονέμει το βραβείο στον κ. Βασίλη Χαλκιά Διευθύνοντα Σύμβουλο και στην κα Άννα Πετρίδου Προϊσταμένη Επικοινωνίας