1024

Emergency Telephone Number

In accordance with the decision of the Hellenic Telecommunications and Post Commission (EETT) with No. 966/2 – Government Gazette 5266/Β/30-11-2020, we would like to inform you that calls to 1024 are subject to the Tariff Policy applied by each mobile and fixed telecommunications network operator. For further information, please visit the website of your network operator as well as the website of the Price Observatory for Telecommunication and Postal Retail Services of EETT.

210 668 2222

Telephone Customer Service

camera

Ενημέρωση από την Αττική Οδό και το ΚΑΠΕ για την οικολογική οδήγηση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Η Αττική Οδός, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), τον εθνικό φορέα για τις Ανανεώσιμες Πηγές, την Ορθολογική Χρήση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, την 5η Ιουνίου, δημιούργησαν ενημερωτικό έντυπο το οποίο διανεμήθηκε από τους σταθμούς διοδίων της Αττικής Οδού.
Το έντυπο περιέχει χρήσιμες συμβουλές για την εφαρμογή των απλών τεχνικών της οικολογικής οδήγησης, που εξασφαλίζει σημαντική οικονομία στα καύσιμα, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

 

Η Αττική Οδός, που διακρίνεται για το σεβασμό στο περιβάλλον, έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης, αφού στην εταιρία Λειτουργίας «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» έχει απονεμηθεί το «Παγκόσμιο Βραβείο Οδικών Επιτευγμάτων» από τη Διεθνή Οδική Ομοσπονδία, (International Road Federation – IRF) για την επιτυχή περιβαλλοντική διαχείριση του αυτοκινητόδρομου. Στην «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» έχει επίσης απονεμηθεί τιμητική διάκριση από τον ελβετικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό myclimate για τη μέτρηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της Εταιρίας.

Η περιβαλλοντική διαχείριση στην Αττική Οδό περιλαμβάνει απαραίτητα έργα υποδομής όπως αντιπλημμυρικά, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος όπως αποκατάσταση και αναδάσωση παλαιών λατομείων, μέτρα αντιθορυβικής προστασίας, εμπλουτισμός της τοπικής χλωρίδας με εκτεταμένες φυτεύσεις συμβατές με την τοπική χλωρίδα, προστασία της τοπικής πανίδας μέσω της δημιουργίας cut & cover, ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς από τη μεγάλη αρχαιολογική ανασκαφή και άλλεςδράσεις.

Κατά τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου γίνεται διαρκής και συνεπής συντήρηση του πρασίνου, ενώ εφαρμόζεται ευρύ πρόγραμμα ανακύκλωσης.

 

Πρόσφατα, η Αττική Οδός επέτυχε νέους στόχους στον τομέα της φροντίδας για το περιβάλλον:

• Μείωση των εκπομπών ρύπων, χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση σε περιπτώσεις συμβάντων από τις ομάδες επέμβασης (αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και διατήρηση ρυθμού ροής αυτοκινήτων)

• Περιορισμός κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (έως και 20% κατά μέσο όρο, και μέχρι 40% ιδιαίτερα σε περιοχές με πολλές σήραγγες) μέσω της πρωτοποριακής μεθόδου ρύθμισης του επιπέδου φωτισμού στις σήραγγες ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες και της βελτιστοποίησης της λειτουργίας του φωτισμού στον ανοικτό δρόμο.

 

Η Αττική Οδός και η εταιρία Λειτουργίας «Αττικές Διαδρομές ΑΕ» διαθέτουν ισχυρή τεχνογνωσία στο τομέα «μεταφορές και περιβάλλον» και συμμετέχουν σε ευρείες συμμαχίες φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, φορέων που επιδιώκουν και αναδεικνύουν πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν την περιβαλλοντική διάσταση στην διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων.