1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Αττική Οδός: Νέο έκθεμα με θέμα την ασφάλεια στον δρόμο στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Το νέο διαδραστικό έκθεμα «Οδηγώ και περπατώ με ασφάλεια» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών και τους ενήλικες συνοδούς τους και σκοπό έχει να προάγει την κυκλοφοριακή αγωγή συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της γνώσης, της επίγνωσης, των δεξιοτήτων καθώς και στην καλλιέργεια συμπεριφορών που είναι απαραίτητες για την ασφαλή συμμετοχή στην οδική κυκλοφορία.

Το έκθεμα σχεδιάστηκε από διεπιστημονική ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή παιδαγωγών και μουσειολόγων από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο καθώς και συγκοινωνιολόγων από τις εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», και υλοποιήθηκε μετά από εξάμηνη μελέτη.

Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο περιβάλλον με δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις, φανάρια, σήματα της τροχαίας, το κουβούκλιο του τροχονόμου, μια στάση λεωφορείου, ένα εργοτάξιο με εργαλεία, στολές εργασίας και υλικό οδοποιίας καθώς και οχήματα με χώρο στάθμευσης που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά για βιωματική μάθηση και άσκηση, ενώ παράλληλα τα βοηθά να υιοθετήσουν ασφαλείς τρόπους οδικής κυκλοφορίας ως πεζοί, ποδηλάτες, επιβάτες ή οδηγοί.

Συγκεκριμένα, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία και τη συνεργασία, τα παιδιά αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, αλλά και με τους ερμηνευτές του Μουσείου και τους ενήλικες που παίζουν μαζί τους, ανακαλύπτουν πώς να κινούνται στον δρόμο, τις διαβάσεις και τα φανάρια και να αναγνωρίζουν τις πινακίδες σήμανσης που συναντούν γύρω τους.

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου του Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης και Βασιλέως Γεωργίου Β΄17-19 και λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, χάρη στη συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, του Δήμου Αθηναίων. Επισημαίνεται ότι το Μουσείο έχει ανοίξει για το κοινό με απόλυτο σεβασμό στα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα, για τους προσεχείς μήνες θα λειτουργεί κάθε Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τετάρτη 17:00 – 20:00 και με προγραμματισμένο ραντεβού στο 2103312995 σύμφωνα με τις χρονικές ζώνες που έχουν οριστεί.

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», από την έναρξη ακόμα της λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου που 20 χρόνια τώρα ταυτίζεται με ασφαλείς και αξιόπιστες μετακινήσεις, υπηρετούν με συνέπεια το όραμά τους για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας και την προώθηση της κουλτούρας οδικής ασφάλειας στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν πάνω από 150.000 παιδιά, μέσα από προγράμματα ευαισθητοποίησης που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Σήμερα, με την e-Learning έκδοση του προγράμματος «Μάτια ανοιχτά στον δρόμο!», την 6η σεναριακή ανανέωση της εκπαιδευτικής παράστασης «Αττικούλης», τη βιωματική μουσικοχορευτική παράσταση «Οι Τροβαδούροι της ασφάλτου» με το συγκρότημα των Burger Project, αλλά και το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», η Αττική Οδός παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, μεταφέροντας το μήνυμα της οδικής ασφάλειας στα παιδιά, με κάθε δυνατό τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα ευαισθητοποίησης της Αττικής Οδού, αλλά και για θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια στο www.aodos.gr.