1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

H Αττική Οδός συμβάλλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση των εφήβων για την οδική ασφάλεια με το πρωτοποριακό πρόγραμμα e-Learning, «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο!»

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης, «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», από την έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου, έχουν αναλάβει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων σε βασικούς και ειδικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, αλλά και στη διαμόρφωση της οδικής κουλτούρας στη χώρα μας. Έως τώρα, πάνω από 150.000 παιδιά έχουν συμμετάσχει στα προγράμματα ευαισθητοποίησης εντός του Νομού Αττικής. Σήμερα, η ανάγκη ουσιαστικής επιμόρφωσης των μελλοντικών οδηγών έχει γίνει ακόμη πιο επιτακτική, καθώς τα στατιστικά επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων ατυχημάτων αφορούν νέους από 18 έως 25 ετών.

Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία δημιούργησε πρόσφατα, με την καθοδήγηση ειδικών ψυχολόγων, εκπαιδευτικών και συγκοινωνιολόγων, το eLearning πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου &  Λυκείου, «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο: The eLearning Edition», το οποίο έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (Αύγουστος  2020).

Η δημιουργία του προγράμματος προέκυψε, πρωτίστως, από την επιτακτική ανάγκη να διαδοθεί το σπουδαίο μήνυμα της οδικής ασφάλειας τόσο στα σχολεία της Αθήνας, όσο και σε αυτά των πιο απομακρυσμένων περιοχών και νησιών της Ελλάδας. Αποτελεί τη διαδικτυακή εξέλιξη του εξαιρετικά επιτυχημένου σεμιναρίου «Μάτια ανοιχτά στον Δρόμο!», το οποίο ξεκίνησε με δια ζώσης παρουσιάσεις από ειδικό εκπαιδευτή στις σχολικές αίθουσες και ευαισθητοποίησε πάνω από 10.000 μαθητές σε σχολεία της Αττικής.

Το «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο: The eLearning Edition» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών, παιδοψυχολόγων και μίας ομάδας εξειδικευμένων επαγγελματιών στον χώρο του eLearning, και διαμορφώθηκε, σε μεγάλο βαθμό, από τα πολύτιμα συμπεράσματα που απέφερε η πριν και μετά το δια ζώσης σεμινάριο αξιολόγηση, μέσω σχετικών ερωτηματολογίων που δίνονταν στους συμμετέχοντες.

Το  «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο: The eLearning Edition» υλοποιείται μέσω της διαδικτυακής σελίδας https://www.matiaanoixtastodromo.grΜέχρι σήμερα, και σε διάστημα μόλις δύο μηνών, παρόλο που η λειτουργία των σχολείων ανεστάλη εξαιτίας της πανδημίας, τα αιτήματα συμμετοχής στο e-Learning ξεπερνούν τους 3.000 μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Η Αττική Οδός ακολουθεί πάντα τις σύγχρονες εκπαιδευτικές επιταγές στον τρόπο προσέγγισης των παιδιών και των εφήβων και, γι’ αυτόν τον λόγο, μέσα στο 2020, ανανεώνει όλα τα προγράμματα ευαισθητοποίησης που ήδη διαθέτει, ενώ ετοιμάζει και νέες συνεργασίες, που θα ενθουσιάσουν εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προγράμματα ευαισθητοποίησης που προσφέρει η Αττική Οδός,  αλλά και για θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια μπορείτε να βρείτε στο www.aodos.gr.