Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους

Η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» έχουν δημιουργήσει εδώ και πάνω από 10 χρόνια εκπαιδευτικά προγράμματα με κεντρικό άξονα την ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας. Το κόστος της υλοποίησης των προγραμμάτων αναλαμβάνει πλήρως η «Αττική Οδός Α.Ε.», ενώ η εξεύρεση και διάθεση κατάλληλων χώρων (ειδικές εγκαταστάσεις του Δήμου ή των σχολείων) γίνεται από τον ενδιαφερόμενο. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα προγράμματα.

 

 • «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο» & «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο: The e-Learning Edition»
  Το πολύ επιτυχημένο, διαδραστικό σεμινάριο «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο», υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με τον ειδικό σε θέματα ασφαλούς οδήγησης, κο Θανάση Χούντρα, ξεκίνησε το 2014 και μέχρι τον Ιούνιο του 2018 εκπαίδευσε πάνω από 10.000 μαθητές σε σχολεία της Αττικής. Μάλιστα, το εν λόγω πρόγραμμα έφερε στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» το «Αριστείο στην Οδική Ασφάλεια 2015» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Σήμερα το πρόγραμμα βρίσκει τον… διαδικτυακό του δρόμο, και από τις σχολικές αίθουσες περνάει με ασφάλεια στην on-line πλευρά. Το e-Learning πρόγραμμα, «Μάτια Ανοιχτά στον Δρόμο: The e-Learning Edition», φιλοδοξεί να βάλει την κουλτούρα της οδικής ασφάλειας μέσα σε όλα τα σχολεία της χώρας μας, με τρόπο δημιουργικό και σύγχρονο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και μαθητές Λυκείου.

  Διάρκεια προγράμματος: περίπου 1 ½ ώρα.

  Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ, επιλέγοντας ως θέμα το όνομα του προγράμματος και αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας.


 

 • Ο Αττικούλης [Εκπαιδευτική Παράσταση]
  H βιωματική εκπαιδευτική παράσταση «Ο Αττικούλης» δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την «Αττική Οδός Α.Ε.» από την Ειρήνη Φιλ. Κουτσαύτη και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2006, σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση. Η μεγάλη απήχηση της προσπάθειας οδήγησε στη συνέχισή της, και στα επόμενα χρόνια γράφτηκαν και ανέβηκαν οι συνέχειες της αρχικής παράστασης. Η παράσταση παρουσιάζεται εντελώς δωρεάν σε σχολεία και Δήμους της Αττικής, με έμφαση υποβαθμισμένες περιοχές του Νομού και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού. Για τη σχολική χρονιά 2018-19, η παράσταση έχει τίτλο «Ο Αττικούλης πανηγυρίζει: Ρόδα είναι και γυρίζει». H βιωματική εκπαιδευτική παράσταση συνεχίζεται με επιτυχία για 10η χρονιά, ενώ έως τον Ιούνιο του 2018 την έχουν παρακολουθήσει 58.500 παιδιά. Η παράσταση «Ο Αττικούλης» έφερε στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» το «Αριστείο στην Οδική Ασφάλεια 2015» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες. Εκτός από τα σχολεία, η «Αττική Οδός Α.Ε.» έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια 3.900 δωρεάν εισιτήρια σε χρήστες και συνδρομητές της, ώστε να παρακολουθήσουν και αυτοί με τα παιδιά τους την επιτυχημένη εκπαιδευτική παράσταση.

  Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες περίπου
  Αριθμός μαθητών που μπορούν να την παρακολουθήσουν: έως 300.

  Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ επιλέγοντας ως θέμα το όνομα του προγράμματος και αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας.

 

 • «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια»
  Το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια», δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” την άνοιξη του 2009, απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και υλοποιείται σε σχολικές τάξεις (αλλά και άλλους χώρους), από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτέςΣκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά τις πρώτες βασικές γνώσεις ενός συνειδητοποιημένου πεζού, ο οποίος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του όταν κυκλοφορεί στον δρόμο. Το πρόγραμμα προσπαθεί, επίσης, να ευαισθητοποιήσει ομάδες ενηλίκων (εκπαιδευτικούς και γονείς), οι οποίοι καθοδηγούν τα παιδιά και αποτελούν οι ίδιοι πρότυπα οδικής συμπεριφοράς. Το πρόγραμμα έχει πάρει την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και έως τον Ιούνιο του 2018 το έχουν παρακολουθήσει 68.900 μαθητές.

  Διάρκεια Προγράμματος: 1 ώρα περίπου
  Αριθμός μαθητών που μπορούν να συμμετέχουν : έως 25

  Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ, επιλέγοντας ως θέμα το όνομα του προγράμματος και αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας.
   


 

Φόρμα συμμετοχής