1024

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΕΤΤ Αριθμ. 966/2 – ΦΕΚ 5266/Β/30-11-2020, ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι η κλήση στο 1024 υπόκειται στην Τιμολογιακή Πολιτική που εφαρμόζει έκαστος πάροχος κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, θα πρέπει να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του παρόχου σας και στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών, Τηλεπικοινωνιακών και Ταχυδρομικών Προϊόντων Λιανικής της ΕΕΤΤ.

210 668 2222

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

camera

Δράσεις για την οδική ασφάλεια των παιδιών από την Αττική Οδό

Για τη νέα σχολική χρονιά, η Αττική Οδός και η εταιρία Λειτουργίας «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», προχωρούν και φέτος στην υλοποίηση προγραμμάτων που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και στοχεύουν στους μελλοντικούς οδηγούς με την ευαισθητοποίησή τους στον τομέα της οδικής ασφάλειας από την παιδική και εφηβική ηλικία.
Συγκεκριμένα:
  • Η Αττική Οδός στηρίζει, με την παροχή του κατάλληλου υλικού, την πρόσφατη πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, για το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας. Το πρόγραμμα, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Παιδείας, τελεί υπό την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και έχει ως στόχο την κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών Γ’ και Δ΄ τάξης του δημοτικού. Εξειδικευμένοι Τροχονόμοι θα επισκέπτονται σχολεία και θα εκπαιδεύουν τους μαθητές σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας & χρήσης της οδού (ως συνοδευόμενοι πεζοί, ποδηλάτες, επιβάτες οχημάτων, κλπ.)
  • Συνεχίζεται η εκπαιδευτική θεατρική παράσταση για παιδιά του δημοτικού με τίτλο «Οι περιπέτειες του Αττικούλη» της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη σε σκηνοθεσία Μαίρης Ιγγλέση και σε παραγωγή της Αττικής Οδού. Η παράσταση παρουσιάζεται σε σχολεία και δήμους της Αττικής. Πρόκειται για την 4η συνέχεια του έργου που ανεβαίνει με επιτυχία από το 2008 και που μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και των αρχών του συμμετοχικού θεάτρου φέρνει σε βιωματική επαφή τα παιδιά με τους κανόνες της οδικής ασφάλειας. Την παράσταση, έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 45.800 παιδιά.
  • Το δημοφιλές νεανικό safemania club που έχει δημιουργήσει η Αττική Οδός σε συνεργασία με γνωστό νεανικό περιοδικό και μετρά χιλιάδες μέλη από όλη την Ελλάδα, συνεχίζει με διαγωνισμούς και ελκυστικές διοργανώσεις και δώρα να εξοικειώνει τα παιδιά 10 έως 17 ετών με τις αρχές της οδικής ασφάλειας.
  • Υλοποιείται στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, σε συνεργασία με τον ειδικό σε θέματα ασφαλούς οδήγησης δικύκλου, Θανάση Χούντρα, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο». Στόχος του σεμιναρίου είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων σε θέματα που αφορούν τη σωστή χρήση της μοτοσικλέτας και γενικά τους κανόνες οδικής ασφάλειας σε κάθε μετακίνηση.
  • Τέλος σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (ΙΟΑΣ), η Αττική Οδός συνεχίζει και φέτος την υποστήριξη του προγράμματος «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής που πραγματοποιείται από το 2009 σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και έχει πάρει και αυτό την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση μέσω διαδραστικών τεχνικών μάθησης για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών. Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχουν παρακολουθήσει 55.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα.
Οι στοχευμένες σε παιδιά και εφήβους δράσεις της Αττικής Οδού και της εταιρίας λειτουργίας “Αττικές Διαδρομές” αποτελούν κομμάτι μιας ευρύτερης στρατηγικής και έχουν ως βάση την πεποίθηση ότι η έγκαιρη ευαισθητοποίηση από τη νεαρή ηλικία προετοιμάζει αποτελεσματικά τους οδηγούς του αύριο, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας.