Αττική Οδός & Οδική Ασφάλεια

Η Αττική Οδός, η οποία θέτει την οδική ασφάλεια ως προτεραιότητα των υποδομών και της λειτουργίας της, σχεδιάζει παράλληλα και υλοποιεί δράσεις για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας, που έχουν αποσπάσει εθνικές και διεθνείς διακρίσεις

 • Καμπάνιες οδικής ασφάλειας
 • Καταχωρίσεις και άρθρα στον τύπο
 • Διανομή ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού (έντυπα, dvd, ανακλαστικά γιλέκα, αλκοολόμετρα κ.λ.π.)
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες
 • Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους
 • Συνεργασίες με Φορείς και Ινστιτούτα για την οδική ασφάλεια
 • Συμμετοχή στελεχών της εταιρίας σε επιτροπές διεθνών φορέων  (Transportation Research Board of the National Academies - TRB, International Road Federation - IRF, (International Bridge, Tunnel and Turnpike Association - ΙΒΤΤΑ).
 • Συμμαχία για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο
 • Η Αττική Οδός συμμετέχει από την άνοιξη του 2009 στην ομώνυμη συμμαχία που συστάθηκε με την πρωτοβουλία του ΙΟΑΣ, της οποίας τα μέλη έχουν δεσμευθεί να υλοποιούν δράσεις για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Η Αττική Οδός έχει αναλάβει τον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών στην οδική ασφάλεια.
 • Διοργανώσεις για την Οδική Ασφάλεια
  (Ημερίδες, συνέδρια, φόρα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο)

Ετήσιες καμπάνιες οδικής ασφάλειας

Από το 2007, η Αττική Οδός πραγματοποιεί ειδικές καμπάνιες, που σχεδιάζονται έτσι ώστε να καλύπτουν σημαντικά θέματα που αφορούν τους οδηγούς αυτοκινήτων, επιβάτες και αναβάτες μοτοσικλετών, εκπαιδεύοντας σε βασικά θέματα οδικής ασφάλειας (χρήση ζώνης - κράνους, παιδικό κάθισμα, αλκοόλ, κινητό τηλέφωνο, μοτοσικλετιστές, κ.ά.).
Οι καμπάνιες αυτές «τρέχουν» κάθε χρόνο στους μεγαλύτερους Αθηναϊκούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες, περιοδικά, αλλά και στο internet, ενώ έντυπα με μηνύματα για την οδική ασφάλεια δημιουργούνται και διανέμονται στους χρήστες του αυτοκινητόδρομου. Οι καμπάνιες συνήθως συνδυάζονται με διαγωνισμούς, οι νικητές των οποίων κερδίζουν δώρα που σχετίζονται κάθε φορά με το θέμα της καμπάνιας, όπως παιδικά καθίσματα ασφαλείας για το αυτοκίνητο, δωρεάν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας κλπ.

Η καμπάνια για την οδική ασφάλεια των μοτοσικλετιστών, απέσπασε το 1ο βραβείο στο πλαίσιο του συνεδρίου «CEO & CSR 2009» που διοργάνωσε η Money Conference σε συνεργασία με την Eurocharity, ενώ στην ίδια διοργάνωση του 2010 η καμπάνια οδικής ασφάλειας για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες κέρδισε και πάλι το 1ο βραβείο στην κατηγορία της.

Μεμονωμένες διαφημιστικές ενέργειες

 • Καταχωρίσεις - Άρθρα. Εκτός των καθιερωμένων ετήσιων διαφημιστικών εκστρατειών, μεμονωμένες καταχωρίσεις και άρθρα δημοσιεύονται στον ειδικό τύπο, προωθώντας τη σωστή οδηγική συμπεριφορά (πχ. περιοδικά αυτοκινήτων, φορτηγών).
 • Διανομή ενημερωτικού/εκπαιδευτικού υλικού που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια. Από τις εκδόσεις ξεχωρίζουν για την μεγάλη απήχηση που είχαν:
 • H έκδοση και διανομή του βιβλίου του πρώην οδηγού αγώνων ράλι, Τάσου Μαρκουΐζου, του γνωστού Ιαβέρη, που περιέχει χρήσιμες συμβουλές για τους οδηγούς.
 • To εκπαιδευτικό DVD που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

 • Ο Οδηγός 74 σελίδων με μυστικά ασφαλούς οδήγησης για μοτοσικλέτες, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την California Superbike School.
 • Το ανακλαστικό γιλέκο ασφαλείας, το αλκοολόμετρο και το ανακλαστικόσακίδιο με τριγωνικό σχήμα, τα οποία είτε μοιράστηκαν σε όλους τους χρήστες και συνδρομητές του αυτοκινητόδρομου είτε μπήκαν ως ένθετα σε γνωστά περιοδικά αυτοκινήτου.
 • Ειδικά παιδικά καθίσματα για το αυτοκίνητο, τα οποία δόθηκαν σε γονείς, στο πλαίσιο της καμπάνιας που δημιουργήθηκε για την προώθηση της προστασίας του παιδιού στο αυτοκίνητο, σε συνεργασία με το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος.
 • Έντυπο για τη σωστή χρήση της ΛΕΑ, το οποίοδημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.
 • Έντυπο για τη σωστή οδήγηση και τους κανόνες ασφαλείας στις σήραγγες.
 • Έντυπο για την ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο.
 • Έντυπα που απευθύνονται σε παιδιά και τους μαθαίνουν τη σωστή οδική συμπεριφορά όταν κυκλοφορούν ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβάτες στο αυτοκίνητο.
 • Έντυπο με οδηγίες για την ασφαλή φόρτωση των φορτηγών.

Κατά το 2011 η Αττική Οδός συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για τη διανομή εντύπου για ασφαλή έξοδο κατά τις θερινές διακοπές.

Η Αττική Οδός, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Moto Weekend που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου από το χώρο των 2 τροχών, προχώρησε σε διανομή του οδηγού ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας Νο 1.

Έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται στα παιδιά διανεμήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της εταιρίας στη διοργάνωση «Μικρόπολις/εκπαιδεύοντας του πολίτες του αύριο» που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, η Αττική Οδός σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, διένειμε από τα διόδια του αυτοκινητόδρομου τον έντυπο οδηγό για τους μοτοσικλέτιστές Νο 1 και έντυπο με συμβουλές για την ευγένεια στο δρόμο, με στόχο τον περιορισμό της επιθετικής οδήγησης. Κατά την εβδομάδα οδικής ασφάλειας, η εταιρία πήρε μέρος στην έκθεση που διοργανώθηκε στο Μετρό Συντάγματος, με διανομή εκπαιδευτικού υλικού για την ασφαλή οδήγηση μοτοσικλέτας, την ασφαλη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους και στο ευρύτερο οδικό δίκτυο, καθώς και την οδική ασφάλεια των παιδιών.

Το 2001 η Αττική οδός προχώρησε με τη συνεργασία του ειδικού Θανάση Χούντρα στην έκδοση της συνέχειας του οδηγού ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας. Ο νέος οδηγός με τίτλο «Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια Νο 2» περιέχει περισσότερες συμβουλές και μυστικά ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Σε συνδυασμό με τις εκστρατείες, οργανώνονται δράσεις όπως:

 • Τα δωρεάν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένη σχολή.
 • Η ετήσια εκδήλωση «Νύχτες χωρίς Ατυχήματα», που οργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τα παιδιά αποτελούν για την Αττική Οδό πολύ σημαντικό κοινό, καθώς η σωστή οδική συμπεριφορά χτίζεται από νωρίς.

 • Σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» η Αττική Οδός από το 2009 στηρίζει το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια, στο οποίο συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Αττικής, με στόχο εκπαίδευσης περίπου 7.500 παιδιά το χρόνο.
 • Η Αττική Οδός έχει προχωρήσει στην παραγωγή εκπαιδευτικής θεατρικής παράστασης για παιδιά του δημοτικού με τίτλο «ο Αττικούλης και η Αχδενπροσεξούλα», ένα έργο που γράφτηκε αποκλειστικά για την Αττική Οδό από την Ειρήνη Φιλ. Κουτσαύτη και σκηνοθέτησε η Μαίρη Ιγγλέση. Την παράσταση, που ανεβαίνει με τεράστια επιτυχία για 5η συνεχή χρονιά, έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 40.000 παιδιά!

Safemania club Οδικής Ασφάλειας για εφήβους

Σε συνεργασία με δημοφιλές περιοδικό για εφήβους, η Αττική Οδός δημιούργησε το safemania club που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 10 έως 17 ετών. Στόχος του club είναι να μιλήσει στη γλώσσα των παιδιών και να καταφέρει μέσα από τη συμμετοχή σε ενδιαφέροντα νεανικά events και διαγωνισμούς με ελκυστικά δώρα να τους περάσει τα μηνύματα της οδικής ασφάλειας.

Safemania club Οδικής Ασφάλειας για εφήβους

Σε συνεργασία με δημοφιλές περιοδικό για εφήβους, η Αττική Οδός δημιούργησε το safemania club που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους από 10 έως 17 ετών. Στόχος του club είναι να μιλήσει στη γλώσσα των παιδιών και να καταφέρει μέσα από τη συμμετοχή σε ενδιαφέροντα νεανικά events και διαγωνισμούς με ελκυστικά δώρα να τους περάσει τα μηνύματα της οδικής ασφάλειας.

Συνεργασίες με Φορείς και Ινστιτούτα για την οδική ασφάλεια

Για την επίτευξη του στόχου τους, οι Αττικές Διαδρομές και η Αττική Οδός συνεργάζονται με τους περισσότερους φορείς που εμπλέκονται στην οδική ασφάλεια στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε στη χώρα μας την Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΤΕΕ), πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το πανεπιστήμιο Πάτρας και Θεσσαλίας, σωματεία όπως το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος και το ΕΥΘΥΤΑ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κ.ά.

Στελέχη της εταιρίας συμμετέχουν ως μέλη σε επιτροπές των πιο έγκριτων διεθνών φορέων που καθορίζουν τις διεθνείς προδιαγραφές των μεταφορών και της λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων, όπως στην επιτροπή του Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου για τις Μεταφορές (Transportation Research Board of the National Academies-TRB), της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (International Road Federation-IRF) και της Διεθνούς Ένωσης Αυτοκινητοδρόμων (International Bridge, Tunnel and Turnpike Association-ΙΒΤΤΑ). Η εταιρία συνεργάζεται επίσης με την Ευρωπαϊκή Οδική Ομοσπονδία (European Road Federation-ERF), τον Ευρωπαϊκό φορέα οδικής ασφάλειας CAST και άλλους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συμμαχία για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο

Η Αττική Οδός συμμετέχει από την άνοιξη του 2009 στην ομώνυμη συμμαχία που συστάθηκε με την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», της οποίας τα μέλη έχουν δεσμευθεί να υλοποιούν δράσεις για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Η Αττική Οδός έχει αναλάβει τον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών στην οδική ασφάλεια.


Οργάνωση Ημερίδων Οδικής Ασφάλειας

Η εταιρία οργανώνει σε μόνιμη βάση ημερίδες, στις οποίες συμμετέχουν οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι φορείς στην οδική ασφάλεια (τροχαία, ΕΚΑΒ, πυροσβεστική, αστυνομία, άλλοι αυτοκινητόδρομοι, κ.ά.). Οι ημερίδες βοηθούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

Παράλληλα, η Αττική Οδός συμμετέχει σε τοπικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις με θέμα την οδική ασφάλεια αλλά και γενικότερα θέματα μεταφορών. Στο πλαίσιο των διοργανώσεων αυτών τα στελέχη της εταιρίας πραγματοποιούν σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις. Η παρακολούθηση των εξελίξεων στον τομέα των μεταφορών επιβάλλεται, προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να εφαρμόζει συστήματα που συμβάλλουν στη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας που προσφέρει στους χρήστες.

ρυθμίσεις Cookies

Πολιτική Cookies

Για την καλύτερη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.aodos.gr και τη βελτίωση της πλοήγησής σας σε αυτόν, χρησιμοποιούμε cookies.

Τι είναι τα cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύει στον υπολογιστή σας, το κινητό σας ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή σας ένας διαδικτυακός τόπος όταν τον επισκέπτεστε.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookies μπορείτε να βρείτε στον διαδικτυακό τόπο www.allaboutcookies.org.

Ποια cookies χρησιμοποιεί o ιστοχώρος www.aodos.gr

Χρησιμοποιούμε δύο κατηγορίες cookies:

 • Session cookies (προσωρινά cookies) – Παραμένουν στη συσκευή σας μέχρι να εγκαταλείψετε τον διαδικτυακό τόπο μας.
 • Persistent cookies (μόνιμα cookies) – Παραμένουν στη συσκευή σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή μέχρι να τα διαγράψετε εσείς. Η διάρκεια παραμονής τους στη συσκευή σας εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής του συγκεκριμένου cookie και τις ρυθμίσεις του browser σας.
 • Η χρήση του Ιστότοπου  www.aodos.gr  από εσάς συνεπάγεται ότι παρέχετε την συναίνεσή σας στη χρήση cookies σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική. Σε κάθε περίπτωση, ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά τις επισκέψεις σας στο  www.aodos.gr .

Tα cookies είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του διαδικτυακού τόπου μας. Σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση σε αυτόν και να χρησιμοποιείτε τις λειτουργίες του, όπως πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές. Επίσης, τα cookies βοηθούν τον διαδικτυακό τόπο να θυμάται τις επιλογές σας, όπως το όνομα χρήστη, τη γλώσσα και την περιοχή σας. Έτσι, σας παρέχουμε βελτιωμένες και προσωποποιημένες λειτουργίες. Δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη δραστηριότητά σας σε άλλους διαδικτυακούς τόπους. Τέλος, χρησιμοποιούμε cookies διαχείρισης της κίνησης για να εντοπίζουμε τεχνικά προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά την περιήγησή σας.

Πώς μπορείτε να διαγράψετε τα cookies

Μπορείτε να διαγράψετε τα cookies και να απενεργοποιήσετε τη χρήση τους. Επιλέξτε τον browser που χρησιμοποιείτε και ακολουθήστε τις οδηγίες:

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιον άλλον browser, συμβουλευτείτε τις πληροφορίες του παρόχου του.

Google Analytics

Ο ιστοχώρος www.aodos.gr χρησιμοποιεί το Google Analytics. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Google Analytics μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

 

Χρησιμοποιούμενα cookies

Ονομασία cookies

Πάροχος cookies

Σκοπός

Διάρκεια

ASPSESSIONID*

www.aodos.gr

Ταυτοποίηση του επισκέπτη στον εξυπηρετητή ιστοσελίδων για την τρέχουσα επίσκεψη

Session cookie

ASPSESSIONID*

cs.attiki-odos.gr

Ταυτοποίηση του επισκέπτη στον εξυπηρετητή ιστοσελίδων για την τρέχουσα επίσκεψη

Session cookie

ASPSESSIONID*

stats.netuse.gr

Ταυτοποίηση του επισκέπτη στον εξυπηρετητή καταγραφής στατιστικών για την τρέχουσα επίσκεψη

Session cookie

ASPFIXATION

cs.attiki-odos.gr

Ταυτοποίηση του επισκέπτη στον εξυπηρετητή ιστοσελίδων για την τρέχουσα επίσκεψη

Session cookie

_cfduid

cloudflare.com

Ταυτοποίηση του επισκέπτη στον εξυπηρετητή ιστοσελίδων
https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170156-What-does-the-Cloudflare-cfduid-cookie-do-

Persistent Cookie

_ga
_gat
_gid

Google Analytics via
.aodos.gr

Ταυτοποίηση του επισκέπτη στον εξυπηρετητή καταγραφής στατιστικών google analytics για το domain .aodos.gr

https://developers.google.com/analytics/devguides/

collection/analyticsjs/cookie-usage

_ga
2χρόνια

_gid
24 ώρες

_gat
1 λεπτό

cookieconsent_status www.aodos.gr Κατάσταση αποδοχής της χρήσης cookies απο τον χρήστη, στο site της Αττικής Οδού 1 χρόνος

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Άρθρο 13 κανονισμού δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

ΑΡΘΡΟ 13 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679 – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΥΛΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ (ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ)

Α/Α

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ

ΠΑΡΟΧΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

1

1 (α)

Ταυτότητα και στοιχεία επικοινωνίας του υπεύθυνου επεξεργασίας και του εκπροσώπου του

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

1. ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΓΕΜΗ 2230901000, ΑΦΜ 094421389, ΕΔΡΑ: Παιανία Αττικής ΤΚ 19002, 41,9 χλμ. Αττικής Οδού, Έξοδος 18, Κέντρο Λειτουργίας, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +302106682200, ηλεκτρονική διεύθυνση: aosa@attiki-odos.gr.

Εκπρόσωπος Κων/νος Δρίμερης, Τεχνικός Διευθυντής, ΑΦΜ 043549244, ΑΔΤ Σ099347, ηλεκτρονική διεύθυνση: kdrimeris@attiki-odos.gr, τηλ.: +302106682202, φαξ: +302106025060

2. ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., ΓΕΜΗ 3534001000, ΑΦΜ 099360227, ΕΔΡΑ: Παιανία Αττικής ΤΚ 19002, 41,9 χλμ. Αττικής Οδού, Έξοδος 18, Κέντρο Λειτουργίας, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +302106682000, ηλεκτρονική διεύθυνση: dataprivacy@attikesdiadromes.gr

 Εκπρόσωπος Βασίλειος Χαλκιάς, Δ/νων Σύμβουλος, ΑΦΜ 046309592, ΑΔΤ ΑΙ082516 ηλεκτρονική διεύθυνση: bhalkias@attikesdiadromes.gr, τηλ.: +302106682010, φαξ: +302106635578

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εκτελών την Επεξεργασία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ για λογαριασμό της ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ (άρθρο 28 Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679).

2

1(β)

Στοιχεία επικοινωνίας υπεύθυνου προστασίας δεδομένων

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ του ΜΙΧΑΗΛ, ΑΜ ΔΣΑ 13529, ΕΔΡΑ: ΟΔΟΣ ΓΡΑΝΙΚΟΥ ΑΡ. 1 ΤΚ 10435, ΑΦΜ 043026906, ΑΔΤ 307095, ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +302105229498 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: mitletton@lor.gr

3

1(γ)

Σκοποί επεξεργασίας και νομική βάση επεξεργασίας

​(i) Λήψη αιτημάτων / παραπόνων από συνδρομητές & απάντηση σε αυτά στα πλαίσια του Ν 2251/1994 περί προστασίας του καταναλωτή (ΦΕΚ Α 191).

(ii) Σύναψη και διαχείριση αίτησης / σύμβασης παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών διοδίων, στα πλαίσια του κυρωτικού της από 23.5.1996 σύμβασης παραχώρησης Νόμου 2445/1996 (ΦΕΚ Α 274).

(iii) Μηνιαία(ηλεκτρονική και μη) τιμολόγηση συνδρομητών στα πλαίσια του Ν. 4308/2014 (ΦΕΚ Α 251).

(iv) Εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων (υποβολή ΜΥΦ κ.α.) στα πλαίσια του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ Α 167).

(v) Τιμολόγηση και διεκπεραίωση αιτημάτων / παραπόνων συνδρομητών στα πλαίσια της οδηγίας 2004/52/ΕΚ και του ΠΔ 177/2007 (ΦΕΚ Α 216).

(vii) διεκπεραίωση αλληλογραφίας με συνδρομητές στα πλαίσια της εφαρμογής my e pass που αναρτάται στον ιστότοπο www.aodos.gr.

(viii) αποστολή νέων / προωθητικών ενεργειών (newsletter, έντυπα κ.α.).

4

1(δ)

Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας

Τα έννομα συμφέροντα που επιδιώκονται από τον υπεύθυνο επεξεργασίας είναι η εκπλήρωση των νόμιμων και συμβατικών του υποχρεώσεων που απορρέουν από (α)  τον κυρωτικό της από 23.5.1996 σύμβασης παραχώρησης Νόμο 2445/1996 (ΦΕΚ Α 274), (β) το Ν. 4172/2013 - ΚΦΕ (ΦΕΚ Α 167), (γ) το Ν. 4308/2014 περί ελληνικών λογιστικών προτύπων (ΦΕΚ Α 251), (δ) την οδηγία 2004/52/ΕΚ και το ΠΔ 177/2007 (ΦΕΚ Α 216) και (ε) το Ν 2251/1994 περί προστασίας του καταναλωτή (ΦΕΚ Α 191).

5

1(ε)

Κατηγορίες αποδεκτών και αποδέκτες δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

(α) οι αρμόδιες φορολογικές αρχές στα πλαίσια του Ν. 4172/2013 - ΚΦΕ (ΦΕΚ Α 167),

(β) οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στα πλαίσια του κυρωτικού της από 23.5.1996 σύμβασης παραχώρησης Νόμου 2445/1996 (ΦΕΚ Α 274) και

(γ) οι λοιπές εταιρείες παραχώρησης οδικών υποδομών με διόδια στα πλαίσια της οδηγίας 2004/52/ΕΚ και το ΠΔ 177/2007 (ΦΕΚ Α 216)

(δ) οι εταιρείες που διανέμουν για λογαριασμό του υπευθύνου επεξεργασίας τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη «e pass» (ενδεικτικά ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK, AUTECO, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ).

(ε) οι εταιρείες που εισπράττουν για λογαριασμό του υπευθύνου επεξεργασίας είτε τα ποσά προκαταβολής είτε τα ποσά εξόφλησης για τις ηλεκτρονικές διελεύσεις στην Αττική Οδό (ενδεικτικά ΕΚΟ – BP, SHELL, EUROBANK, ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ).

6

1(στ)

Πρόθεση υπευθύνου να διαβιβάσει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε Τρίτη χώρα ή διεθνή οργανισμό

ΟΧΙ

7

2(α)

Χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Το χρονικό διάστημα ισχύος της, αορίστου χρόνου, εκάστης αίτησης / σύμβασης παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών διοδίων πλέον πέντε (5) ετών μετά την καθ’ οιονδήποτε τρόπο λήξη ισχύος αυτής λόγω των διατάξεων του άρθρου 84 παρ. 1 Ν. 4172/2013 - ΚΦΕ (ΦΕΚ Α 167) περί παραγραφής των απαιτήσεων του Δημοσίου και λόγω των διατάξεων του άρθρου 250 ΑΚ περί παραγραφής απαιτήσεων.

8

2(β)

Ύπαρξη δικαιώματος υποβολής αιτήματος στον υπεύθυνο επεξεργασίας για πρόσβαση και διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή περιορισμό της επεξεργασίας ή δικαιώματος αντίταξης στην επεξεργασία και δικαιώματος στη φορητότητα των δεδομένων

1. Άρθρο 16 «Δικαίωμα Διόρθωσης» Κανονισμού (ΕΕ) 216/679 της 27.4.2016, ο οποίος αναρτάται στον ιστότοπο www.dpa.gr: Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα αν είναι ανακριβή ή ελλιπή.
 
2. Άρθρο 17 «Δικαίωμα Διαγραφής» (ή «Δικαίωμα στη Λήθη») Κανονισμού (ΕΕ) 216/679 της 27.4.2016, ο οποίος αναρτάται στον ιστότοπο www.dpa.gr: Σας δίνεται η δυνατότητα να ζητήσετε τη διαγραφή ή την αφαίρεση των προσωπικών σας δεδομένων όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν ή δεν  υπάρχει νόμιμος λόγος για εμάς ώστε να συνεχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε. Το δικαίωμα της διαγραφής δεν είναι  απόλυτο δικαίωμα.  Ενδεχομένως να έχουμε το δικαίωμα ή την υποχρέωση να διατηρήσουμε τις πληροφορίες, σε περιπτώσεις που έχουμε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να το πράξουμε ή έχουμε άλλον έγκυρο νομικό λόγο να τις διατηρήσουμε.
 
3. Άρθρο 18 «Δικαίωμα Περιορισμού της Επεξεργασίας» Κανονισμού (ΕΕ) 216/679 της 27.4.2016, ο οποίος αναρτάται στον ιστότοπο www.dpa.gr: Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε το δικαίωμα να «αποκλείσετε» ή να καταργήσετε την περαιτέρω χρήση των πληροφοριών σας. Όταν η επεξεργασία είναι περιορισμένη, μπορούμε ακόμα να αποθηκεύσουμε τις πληροφορίες σας, αλλά δεν επιτρέπεται να τις χρησιμοποιούμε περαιτέρω.
 
4. Άρθρο 20 «Δικαίωμα στη Φορητότητα» Κανονισμού (ΕΕ) 216/679 της 27.4.2016, ο οποίος αναρτάται στον ιστότοπο www.dpa.gr: Έχετε δικαίωμα να αποκτήσετε αντίγραφο κάποιων προσωπικών δεδομένων που τηρούμε για εσάς και να τα επαναχρησιμοποιήσετε ή να τα μοιραστείτε για δικούς σας σκοπούς.
 
5. Άρθρο 21 «Δικαίωμα αντίταξης ή εναντίωσης» Κανονισμού (ΕΕ) 216/679 της 27.4.2016, ο οποίος αναρτάται στον ιστότοπο www.dpa.gr: Έχετε το δικαίωμα να αντιτάσσεστε σε ορισμένους τύπους επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας για άμεσο μάρκετινγκ (το οποίο κάνουμε μόνο με τη συγκατάθεσή σας).

9

2(γ)

Ύπαρξη δικαιώματος ανάκλησης της συγκατάθεσης χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της

Άρθρο 7 «Προϋποθέσεις για συγκατάθεση» Κανονισμού (ΕΕ) 216/679 της 27.4.2016, ο οποίος αναρτάται στον ιστότοπο www.dpa.gr: Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.

 

2(δ)

Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή

Έχετε το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr). Στοιχεία επικοινωνίας: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600 Φαξ: +30-210 6475628 Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@dpa.gr

11

2(ε)

Κατά πόσο η παροχή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα αποτελεί νομική ή συμβατική υποχρέωση ή απαίτηση για τη σύναψη σύμβασης, καθώς και κατά πόσο το υποκείμενο των δεδομένων υποχρεούται να παρέχει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και ποιες ενδεχόμενες συνέπειες θα είχε η μη παροχή των δεδομένων αυτών.

Η παροχή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εκάστου υποκειμένου αποτελεί νομική και συμβατική υποχρέωση για τη σύναψη της αίτησης / σύμβασης παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών διοδίων, για την τιμολόγηση (ηλεκτρονική ή έγχαρτη) των ηλεκτρονικών διελεύσεων των συνδρομητών της ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων της ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. αναφορικά με τους συνδρομητές της, για την εκπλήρωση των νομικών υποχρεώσεων που απορρέουν από τη νομοθεσία περί διαλειτουργικότητας συστημάτων διοδίων καθώς και για τη συμμόρφωση με τις διατάξεις περί προστασίας του καταναλωτή. Σε περίπτωση μη παροχής των εν λόγω δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθίσταται αδύνατη η σύναψη της αίτησης / σύμβασης παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών διοδίων.

12

2(στ)

Ύπαρξη αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ, και σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λογική που ακολουθείται καθώς και τη σημασία και τις προβλεπόμενες συνέπειες της εν λόγω επεξεργασίας για το υποκείμενο των δεδομένων.

ΟΧΙ