Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους

 • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την οδική ασφάλεια και την ασφαλή οδήγηση δικύκλου,
  «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο!» για εφήβους.
  Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων σε θέματα οδικής ασφάλειας καθώς και θέματα ασφαλούς οδήγησης δικύκλου.
  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάριο που πραγματοποιείται σε σχολεία της Αττικής με εισηγητή τον ειδικό σε θέματα ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας Θανάση Χούντρα, εκπαιδευτικό υλικό, σχετικά ερωτηματολόγια, ενώ για τα σχολεία της επαρχίας έχει δημιουργηθεί ειδικά εκπαιδευτική ταινία για την οδική ασφάλεια την οποία μπορούν οι καθηγητές να παρακολουθήσουν μαζί με τους μαθητές τους, ενώ αποστέλλεται το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό (εκπαιδευτικό έντυπο, ερωτηματολόγια). Εως το τέλος του 2015 το σεμινάριο είχαν παρακολουθήσει 2.700 μαθητές.

 • «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»
  σε συνεργασία με το ΙΟΑΣ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε δημοτικά σχολεία της Αττικής, με στόχο εκπαίδευσης περίπου 7.500 παιδιά το χρόνο. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" (www.ioas.gr) με την υποστήριξη της Αττικής Οδού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Ειδικοί παιδαγωγοί εκπαιδεύουν τα παιδιά μέσω βιωματικού παιχνιδιού, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται από έντυπο υλικό για τους γονείς και τους δασκάλους. Έως το τέλος του 2015, το πρόγραμμα είχαν παρακολουθήσει 60.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας.

 • Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Αττικούλης» για παιδιά του δημοτικού. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Αττική Οδό από την Ειρήνη Φιλ. Κουτσαύτη και σκηνοθετήθηκε από την Μαίρη Ιγγλέση. Το πρόγραμμα ενσωματώνει στοιχεία θεατρικού συμμετοχικού παιχνιδιού, καθώς τα παιδιά γίνονται τα ίδια πρωταγωνιστές, ανεβαίνουν στη σκηνή, παίζουν ρόλους και μαθαίνουν διασκεδάζοντας τους κανόνες της οδικής ασφάλειας.
  Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επιτυχία για 9η χρονιά, ενώ έως το τέλος του 2015 το είχαν παρακολουθήσει πάνω από 48.500 παιδιά!

 • Safemania club για παιδιά και εφήβους από 10 έως 17 ετών, που μέσα από ενδιαφέροντα events και διαγωνισμούς με ελκυστικά δώρα περνά στα παιδιά τα μηνύματα της οδικής ασφάλειας.

Δωρεάν Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής για Σχολεία και Δήμους - Προγραμματίστε τη συμμετοχή σας

Η Αττική Οδός και η εταιρεία λειτουργίας, Αττικές Διαδρομές υλοποιούν/στηρίζουν ειδικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά και εφήβους και προσκαλούν σχολεία και δήμους να δηλώσουν ενδιαφέρον, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.
Το κόστος της υλοποίησης των προγραμμάτων αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Αττική Οδός, ενώ η εξεύρεση και διάθεση κατάλληλων χώρων (ειδικές εγκαταστάσεις του Δήμου ή των σχολείων) γίνεται από τον ενδιαφερόμενο.

Επιλέξτε ένα ή περισσότερα από τα προγράμματα:

1. Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Αττικούλης»
απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού
Διάρκεια Παράστασης: 2 ώρες περίπου
Αριθμός μαθητών που μπορούν να την παρακολουθήσουν: έως 300
Το βιωματικό εκπαιδευτικό «Ο Αττικούλης» δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την Αττική Οδό από την Ειρήνη Φιλ. Κουτσαύτη και σκηνοθετήθηκε από την Μαίρη Ιγγλέση. Το πρόγραμμα ενσωματώνει στοιχεία θεατρικού διαδραστικού παιχνιδιού, καθώς τα παιδιά γίνονται τα ίδια πρωταγωνιστές, ανεβαίνουν στη σκηνή, παίζουν ρόλους και μαθαίνουν διασκεδάζοντας τους κανόνες της οδικής ασφάλειας.
Το πρόγραμμα συνεχίζεται με επιτυχία για 9η χρονιά και το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα πάνω από 45.500 παιδιά!
Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ επιλέγοντας ως θέμα το όνομα του προγράμματος και αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας.

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε ηλεκτρονικά μαζί μας στέλνοντας το μήνυμά σας στη διεύθυνση JBOULOU@attikesdiadromes.gr

2. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» σε συνεργασία με τον ΙΟΑΣ
απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού
Διάρκεια Προγράμματος: 1 ώρα περίπου
Αριθμός μαθητών που μπορούν να συμμετέχουν : έως 25

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" (www.ioas.gr) με την υποστήριξη της Αττικής Οδού, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Ειδικοί παιδαγωγοί εκπαιδεύουν τα παιδιά μέσω βιωματικού παιχνιδιού, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται από έντυπο υλικό για τους γονείς και τους δασκάλους. Έως σήμερα, το πρόγραμμα έχουν παρακολουθήσει 58.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας.
Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ επιλέγοντας ως θέμα το όνομα του προγράμματος και αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας.

3. Πρόγραμμα «Μάτια ανοιχτά στο δρόμο!» Με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας
απευθύνεται σε μαθητές Β΄και Γ΄ Γυμνασίου και μαθητές Λυκείου
Διάρκεια Προγράμματος: 2 ώρες περίπου
Αριθμός μαθητών που μπορούν να παρακολουθήσουν: έως 300

Το πρόγραμμα, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα οδικης ασφάλειας, περιλαμβάνει βιωματική εκπαίδευση (σεμινάριο) για σχολεία εντός Αττικής και εκπαιδευτική ταινία που αποστέλλεται σε σχολεία της επαρχίας. Το πρόγραμμα συμπληρώνει έντυπο εκπαιδευτικό υλικό και ερωτηματολόγια.
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο ειδικός σε θέματα ασφαλούς οδήγησης Θανάσης Χούντρας, με διακρίσεις ως αθλητής μηχανοκίνητου αθλητισμού και με μεγάλη και βραβευμένη εκπαιδευτική εμπειρία.
Δηλώστε το ενδιαφέρον σας εδώ επιλέγοντας ως θέμα το όνομα του προγράμματος και αναφέροντας στοιχεία επικοινωνίας.

Για πληροφορίες, επικοινωνήστε ηλεκτρονικά μαζί μας στέλνοντας το μήνυμά σας στη διεύθυνση publicrelations@attikesdiadromes.gr

Φόρμα συμμετοχής